Tallinna vanalinna elanikud saavad parkimissoodustuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinn.
Tallinna vanalinn. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavalitsus muudab homsel istungil oma 2008. aasta määrust, millega vanalinna jalakäijate alas elavad inimesed saavad õiguse lühiajaliselt parkida autot oma elukoha lähedal.

Tallinna vanalinna jalakäijate alal elavad inimesed on avaldanud soovi pääseda sõidukiga lühiajaliselt oma elukoha lähedusse, et viia korterisse või sealt ära suuremaid ja raskemaid esemeid. Linnavalitsuse väitel tuleb seejuures aga arvestada ka muinsuskaitse eesmärke.

«Antud olukorras on põhjendatud lubada sõidukitega elukohta suuremate ja raskemate asjade toimetamist, kuid seda ainult elanikele, kelle elukoht asub rahvastikuregistri järgi Tallinna vanalinna jalakäijate alas ning kelle ees- ja perekonanimi on kantud sõiduki registreerimistunnistusele,» seisab linnavalitsuse eelnõus.

Lühiajaliseks parkimiseks väljastatakse vanalinna elanikule lihtkirjaliku avalduse alusel transpordiameti luba inimese kasutuses oleva sõiduki juurdepääsuks ja parkimiseks elukoha läheduses 15 minutiks hommikul või õhtul kella kuuest kuni kella kümneni.

See kord ei kehti Viru tänava ja Raekoja platsi kohta, kuna sinna on juurdepääs lähimate tänavate kaudu. Viru tänavale ja Raekoja platsile ei ole võimalik parkimise võimalust anda ka jalakäijate ohutuse ning liikluse sujuvuse tagamise eesmärgil.

Parkimise luba väljastatakse vanalinna elanikule paberkandjal, et tagada politseile võimalus kontrollida korrast kinnipidamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles