Jakunin tuleb Lasnamäe kiriku risti pühitsemisele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Raudteede juht Vladimir Jakunin (vasakul) ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar.
Venemaa Raudteede juht Vladimir Jakunin (vasakul) ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Foto: Sergei Trofimov / Den za Dnjom

Sellel laupäeval saabub Moskvast Lasnamäe õigeusukiriku risti pühitsemisele mõjukas delegatsioon, mille seas on näiteks ka Venemaa raudtee juht Vladimir Jakunin.

Moskvast Tallinnasse jõudvas delegatsioonis on 13 inimest ja delegatsiooni juhiks on nii rahvusliku uhkuse keskuse (CNS) kui ka Andrei Pervozvannõi fondi juhatuse esimees Vladimir Jakunin, edastas mittetulundusühingu Russki Dom juht Jevgeni Tomberg portaalile Postimees.ru.

Delegatsioon tuleb Eesti pealinna linnapea Edgar Savisaare ja metropoliit Kornelius kutsel.

Delegatsioonis on CNSi president Sergei Tšeblõgin, esimene asepresident Mihhail Jakušev ja tegevdirektor Vladimir Mištšenko, Milleniumi panga juhatuse esimees Mihhail Baidakov, Moskva riikliku konservatooriumi rektor Aleksandr Sokolov ja politoloogia õppetooli juht Andrei Šutov ning teised.

Tombergi sõnul saab laupäevaks loodetavasti valmis kiriku kuppel, millele tõstetakse 1,5 tonni kaaluv ja kuus meetrit kõrge rist.

«Vaatamata külmale ilmale, loodame laupäeval näha inimesi, kes on kiriku valmimisele kaasa aidanud ja pühakoja valmimist ootavad,» ütles Tomberg.

Tseremoonia kirikus algab laupäeval kell 12. Pärast seda võtab Edgar Savisaar külalised vastu Tallinna raekojas.

Kaitsepolitsei avalikustas detsembris varem salajaseks kuulutatud dokumendi, millest selgub, et Venemaa Raudtee president Vladimir Jakunin lubas Keskerakonna esimehele ja Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele ja Tallinna abilinnapeale Deniss Boroditšile, et Keskerakond saab parlamendivalimisteks 1,5 miljonit eurot toetust, raha edastamise ja legaliseerimise eest pidi teiste seas vastutama abilinnapea Deniss Boroditš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles