Tallinna linnaarhitekt soovib arendajaid ohjeldada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räämas maja lammutamine Kopli liinidel..
Räämas maja lammutamine Kopli liinidel.. Foto: Liis Treimann.

Linnaarhitekt Endrik Mänd ütles usutluses Eesti Päevalehele, et tahab arendajatele esitatavate nõuete karmistamist.


Mänd märkis, et soovib planeerimisseaduses näha, et arendajatele-investoritele pannakse peale ka planeeringu tegeliku elluviimise kohustus. «Praegu ei ole arendajal kohustust asuda pärast detailplaneeringu kehtestamist kinnistul toimetama. Kui arendaja näiteks mõne aasta jooksul pärast detailplaneeringu kinnitamist ehitust alustanud ei ole, võiks linn selle planeeringu ühepoolselt ja  ilma hüvitist maksmata kehtetuks kuulutada,» pakkus Mänd.



Männi hinnangul ei saaks tühjad augud enam aastate kaupa linnapilti risustada ning virtuaalset ehitusõigust poleks kinnistu väärtuse tõustes enam käest kätte edasi müüa võimalik.



«Lisaks võiksid eri valdkondade esindajad samuti reeglitega paremini kursis olla – siis sujuksid protsessid kiiremini, selgemini ja mõistuspärasemalt. Samas ei ole üldplaneeringute puhul kõik läinud nii libedalt nagu lootsime. Linnal on piirkondade arengust visioon olemas,» ütles Mänd.



Männi sõnul on tähtis ka Põhja-Tallinna arendamine ning oluline on mereäär lõpuks linnale avada. «See, mis puudutab linna uue administratiivhoone rajamist ning linnahalli piirkonna kordategemist, on juba samm selles suunas. Linnaplaneerimisameti initsiatiiv on vilja kandnud ja praegu esitavad arendajad julgemalt oma visioone, mida võiks mereäärega edasi teha,» märkis Mänd.



«Mereäär tuleb võtta aktiivsesse kasutusse, mis loodetavasti aitab tõsta Põhja-Tallinna kehva mainet ja integreerida Kopli ülejäänud linnaruumi. See võtaks koormust ära ka teistelt linnaosadelt, eelkõige Piritalt ja Nõmmelt. Tööstussadamate vana potentsiaali ära kasutades saaks rajada huvi- ja turismisadamad. Senisega võrreldes peab kindlasti paranema teenindusstruktuur. Väiketööstus – sarnaselt Ülemiste City ja Lasnamäe tööstuspargiga – peaks kindlasti jääma,» ütles Mänd. (BNS)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles