Presidendiproua muretseb kelgutavate laste pärast

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LUMELINN; TALLINN, EESTI, 21FEB11.
Lumelinn; libe Toompea nõlv Snelli tiigi ääres. Lapsehoidja LEA SOON eipea libedust ohtlikuks, peab ainult tähelepanelik olema. Laps SÄDE CARMEN ISOTAMM (2,5a vana).
th/Foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES
LUMELINN; TALLINN, EESTI, 21FEB11. Lumelinn; libe Toompea nõlv Snelli tiigi ääres. Lapsehoidja LEA SOON eipea libedust ohtlikuks, peab ainult tähelepanelik olema. Laps SÄDE CARMEN ISOTAMM (2,5a vana). th/Foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Presidendiproua Evelin Ilves manitses Facebookis rohkem laste ohutuse järele valvama.


«Ohutus on tähtis kõikjal, kus lastega tegu. Praegu, külma ja libedaga peaks eriline avalikkuse tähelepanu olema suunatud sõiduteede ületuskohtadele, mänguväljakutele, kelgumägedele. Näiteks Snelli tiigi äärne mänguväli koos püstloodis jäiste nõlvadega, mis lõppevad jäätunud seintena mõjuvate kõnniteeäärtega on paik, mis tuleks kelgutamiseks sulgeda. Täna lahkus sealt traumapunkti kümneid lapsi,» kirjutas Evelin Ilves pühapäeval Facebookis.

Esmaspäeva lõuna ajal oli ilm külm, kuid päikeseline ja nii mõnigi väike laps koos oli koos vanematega Snelli tiigi juurde liugu laskma tulnud. Kuigi mõni liurada tundus kõrvalt vaadates ohtlikult konarlik, laskis kahe ja poole aastane Säde Carmen Isotamm seal probleemideta liugu.

«Ohtlikku ei ole siin midagi. Väike laps ei oska muidugi ennast hoida. Aga vanem inimene peab vaatama ja jälgima, et laps endale kogemata viga ei teeks,» arvas Säde Carmeni hoidja Lea Soon. Samal ajal ronis Säde Carmenist mitte just palju pikem poiss mööda üht ülalmainitud «püstloodis jäist nõlva» üles ning sõitis sealt istmiku peal alla. See toimus ema rahuliku pilgu all.

Kesklinna valitsuse avalike suhete nõuniku Ivo Parbuse sõnul on mure laste ohutuse pärast mõistetav ning seda jagab ka linnaosavalitsus. «Juhtimaks tähelepanu Snelli tiigi äärse muldvalli ning Toompea nõlva ohtlikkusele oleme pannud välja hoiatussildid sarnaselt eelnevate aastatega. Oleme igal aastal rõhutanud seda, et järskudelt nõlvadelt kelgutamine ja muu talispordi harrastamine on ohtlik. Kahjuks ei suuda linnaosa tagada kogu talve jooksul pidevat mehitatud valvet nõlvadel ning lapsevanemad peaksid olema tähelepanelikud ja jälgima seda, kus lapsed on ja millega nad tegelevad,» ütles Parbus.

Ta lisas, et selleks, et tagada lastele ohutu võimalus liugu lasta on Toomparki rajatud lumelinn, mille ohutust kontrollitakse igapäevaselt. Tänavuse lumelinna ehitamisel lähtuti Parbuse sõnul sellest, et seda kasutavad väiksed lapsed ning seetõttu pole seal järskude kurvidega libisemisradu ega järske treppe.

Tallinna lastehaigla kommunikatsioonijuhi Tiina Eieri sõnul möödus viimane nädalavahetus lastehaigla traumapunktis Mustamäel rahulikult. «Näiteks pühapäeval pöördus meie poole 47 last, mis on nii ilusat talveilma kui üldist statistikat silmas pidades tavapärane number. Kedagi haiglasse ei jäetud, kõik said koju ambulatoorsele ravile,» rääkis Eier. 47 vigastuse seas oli liu- ja kelgumäetraumasid kümmekond.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles