Sotsid tunnustavad Savisaare ettepanekuid taksomaffia peatamiseks

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod.
Taksod. Foto: Peeter Sirge

Tallinna sotsiaaldemokraadid toetavad linnapea Edgar Savisaare ettepanekuid taksonduse korrastamiseks, kuid tõdevad, et pealinna maine on saanud taksomaffia aastaid kestnud karistamatu tegevuse tõttu tõsiselt kannatada.

Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimehe Maimu Bergi sõnul tegi ta juba paari aasta eest rida ettepanekuid taksonduse paremaks korraldamiseks, teatas erakond.

«Paraku jättis keskerakondlik linnavõim minu soovitused tookord tähelepanuta,» lausus Berg. «Täna kõlasid neist mitmed aga üllatuslikult linnapea enda suust.»

Bergi sõnul tuleb linnavalitsuse ettepanekuid kindlasti toetada, kuigi need tulevad selgelt liiga hilja. Tallinna maine on pärast Pealtnägija paljastavat saatelõiku saanud väga tõsiselt kannatada, lisas ta.

Pealinna sotsiaaldemokraatide esimees Jaak Juske lisas, et linnavalitsus ei ole teinud politseile mitte ühtegi avaldust taksomafiia tegevuse lõpetamiseks.

«Samas on linna ülesanne taksondust korraldada ja abilinnapea Jaanus Mutli sõnul oli talle taksomaffia tegevus südalinnas kogu aeg teada,» nentis Juske. «Seega on linnavalitsus vaadanud siiani tegevusetult pealt, kuidas keset tulevast Euroopa kultuuripealinna laiutab avalik maffiagrupeering.»

Sotsiaaldemokraatide hinnangul oleks kõige parem, kui taksondust reguleeritaks riiklikul tasemel.

Lisaks sotsiaaldemokraatidele nõudsid ka teised linnavolikogu opositsioonierakonnad eelmisel nädalal taksondust kureeriva abilinnapea Jaanus Mutli tagasiastumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles