Kunstiakadeemia paneb Tallinnas sõitma kunstibussi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: http://kunstibuss.artun.ee

Kunstiakadeemia paneb alates laupäevast Tallinnas Euroopa kultuuripealinna programmi raames sõitma kunstibussi, mis sõidutab huvilisi aasta jooksul ligi 30 kunsti-, disaini- või arhitektuurivaldkonda esindavasse paika Tallinnas ja selle lähistel.

Kunstibuss sõidutab kultuuripealinna elanikke ja külastajaid laupäeviti Tallinna vähem külastatud kunsti-, arhitektuuri- ja disainielamust pakkuvatesse kohtadesse.

Tuuril osaleja saab paaritunnise väljasõidu jooksul tutvuda kunsti-, disaini- või arhitektuurierialade köögipoolega ning osaleda meistrikodades, mille viivad läbi oma ala asjatundjad.

Kunstiakadeemia teatel sõidavad bussiga giididena kaasa kunstnikud, disainerid ja kunstiakadeemia õppejõud, kes räägivad bussiseltskonnale oma loomevaldkonnast lähemalt.

Kunstibussiga sõitjatel on võimalus külastada stuudioid, tehaseid, valukodasid, galeriisid, ateljeesid ja käsitöögilde, osaleda ringreisidel läbi erinevate linnaosade, saada osa tegevuskunstist ning teha kaasa kunstiajaloo teemaline jalutuskäik Härjapea jõe sängis.

Buss väljub laupäviti kell 12 kunstiakadeemia platsilt Tartu maantee alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles