Tallinn sõlmis Kultuurikatla ehituslepingu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurikatla renoveerimise rahastamine vähenes.
Kultuurikatla renoveerimise rahastamine vähenes. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna sõlmiti Tallinna Kultuuriväärtuste ameti, SA Tallinn 2011, MTÜ Eesti Arhitektuurikeskus ja OÜ Astlanda Ehitus vahel Kultuurikatla rekonstrueerimise raamleping.

Lepingu periood on neli aastat ja ehitust plaanitakse alustada juba lähinädalatel, et teha ära tööd, mis on vajalikud suveperioodiks Kultuurikatlasse planeeritud oluliste kultuuripealinna sündmuste läbiviimiseks.

Esimeses mahus renoveeritakse hoone A-plokk (Linnahalli ja Statoili poolne külg), kuhu on plaanitud ruumid Kultuurikatla Loomemajanduse Arenduskeskusele, Eesti Arhitektuurikeskusele, Disainikeskusele ja Eesti Arhitektide Liidule.

Samuti tehakse korda suur katlasaal koos imposantsete kateldega ning avatakse see kõigile huvilistele kui osa avalikust linnaruumist.

Esimeses järgus on plaanitud ka Kultuurikatla ümbrusega seotud tööd, renoveeritakse estakaad ning korstnast majja viivad suitsukäigud. Katla suurde korstnasse tuleb Tallinna üks kõrgemaid vaateplatvorme, kuhu hakkab viima lift. Esimese mahu tööd on kavas lõpetada 2012. aastal.

Kultuurikatla rajamisele on lisaks Tallinna linna rahastusele saadud toetust ka erinevatest Euroopa Liidu struktuurifondidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles