Kus sa oled, emme? Ma ootan sind!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsekäru.
Lapsekäru. Foto: Politsei

Politsei palub abi laupäeva hommikul Tallinnas Tartu maantee 84d lähedalt leitud väikese tüdruku vanemate leidmisel. Esmaspäeva hommikuks polnud lapse vanemad veel välja ilmunud ning nende otsimine jätkub.

Laps leiti Sikupilli Prisma lähedusest sellisest kohast, mis pole eriti käidav, rääkis Postimees.ee’le politsei lastekaitsetalituse komissar Pille Alaver.

Politsei sai pühapäeva jooksul inimestelt mõned vihjed, mida kontrollitakse. Vihjete sisu ja arvu politsei pressiesindaja Mihkel Loide uurimise huvides ei kommenteerinud.

Hommikul võttis politseiga ühendust üks inimene, aga tema antud informatsioon osutus kontrollimisel valeks, rääkis Pille Alaver kell 11.

Tüdruk võib Alaveri sõnul olla ka rohkem kui aasta vanune. Esialgne hinnang vanusele (11 kuud) ei pruugi paika pidada.

«Ta leiti eile [laupäeva - toim.] hommikul kella 11 ja 12 vahel, aga ta oli seal olnud juba vähemalt 2 kuni 3 tundi,» ütles Alaver.

«Inimesed, kes seal piirkonnas eile hommikul midagi asjassepuutuvat märkasid, peaksid meile sellest teada andma,» ütles Pille Alaver.

Leitud tüdruk oli pühapäeva hommikul lastehaiglas. «Tema tervisega on õnneks kõik korras,» lisas Alaver. Ta ei soovinud täpsustada, kas laps oli enne leidmist korralikult toidetud ja kas tema eest oli hoolitsetud.

Pühapäeval kell 11.50 ütles politsei pressiesindaja Mihkel Loide, et laps on viidud turvakodusse. Kell 14 täpsustas Loide, et laps on siiski veel haiglas ning ta viiakse turvakodusse homme juhul kui vanemaid enne ei leita. «Loodame siiski, et vanemad leitakse,» sõnas Loide.

Lapse rahvust pole õnnestunud välja selgitada, ütles Loide. Tüdruk ei räägi.

Pühapäeva õhtuks oli laps maha rahunenud ning enam ei nutnud. Piltidel olev nutuvõru suu ümber tuli Alaveri sõnul sellest, et tüdruk ehmatas, kui teda pildistamiseks voodist välja tõsteti.

Umbes 11-kuune väike tüdruk leiti mustast lapsevankrist. Tüdrukul oli seljas roosa jope ja jalas sinised püksid, vahendasid ERR Uudised 11. oktoobril Põhja politseiprefektuuri.

Politsei ootab informatsiooni lühinumbril 110 või 526 4515.

Pole tüüpiline juhtum

Loide sõnul on tüüpiline kadunud lapsevanema juhtum pigem selline, kus vanemad on lapse näiteks autosse jätnud ja murelik möödakäija helistab politseisse, või kaotavad vanemad oma juba ise ringi käiva lapse kusagil ära ja leiavad ka üsna kiiresti üles.

Lapse kuhugi mahajätmine, nii et tema vastu rohkem huvi ei tunta, on Loide sõnul pigem haruldane. Sellise teo eest näeb karistusseadustik ette rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles