Eile voolas Tallinna sadevete kanalisatsiooni 20 000 kuupmeetrit sulavett

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulavesi Tallinna tänavatel.
Sulavesi Tallinna tänavatel. Foto: Mihkel Maripuu

AS-i Tallinna Vesi tootmisdirektori Leho Võrgu sõnul voolas eile Tallinna Paljassaare veepuhastusjaama 120 000 kuupmeetrit reovett, millest 20 000 kuupmeetrit oli arvestuslikult sulavesi.

Tallinna kommunaalametis toimunud nõupidamisel, kus räägiti kevadsuladega kaasnevast võimalikust üleujutuste ohust, rõhutati, et esmane ülesanne on sõidu- ja kõnniteedelt vee ärajuhtimine, mis eeldab äravoolu restkaevude puhastamist nii magistraalidel kui kvartalisisestel teedel.

Abilinnapea Deniss Boroditš rõhutas eelkõige vajadust suunata koristustehnika ja käsitsitöö brigaadid kvartalisisestele teedele restkaevusid lumest ja jääst puhastama.

«Kui suurema sõidetavusega teed on juba enamuses kuivad, siis väiksematel tänavatel on kohati veeuputuse-eelne olukord,» ütles abilinnapea. «Kõik need kohad, kuhu vesi koguneb ja kus jäärööpad takistavad sulavete voolamist, tuleb kaardistada ja uputus kõrvaldada. Kui muid võimalusi ei ole, tuleb kasutada paakautosid ja liigvesi ära vedada. Kuid odavam ja tõhusam on siiski restkaevude jää alt vabastamine ning tänavatel, kus on drenaažikraavid, tuleb need lumest puhastada.»

AS-i Tallinna Vesi andmetel praegu uputuse ohtu ei ole, kuna tänu nullilähedastele temperatuuridele on lume sulamine suhteliselt aeglane ning vee-ettevõttel piisab võimsust lumesulavett puhastusjaama vastu võtta.

Nõupidamist juhtinud kommunaalameti juhataja asetäitja  Tarmo Sulg rõhutas, et linnakodanikud peaksid teatama kõikidest lumesulamisega seonduvatest probleemidest Tallinna abitelefonile 1345, kust info tänavakoristusfirmadele või vee-ettevõtetele edastatakse.

«Tänavakoristusfirmad peavad kandma hoolt eelkõige selle eest, et tänavate sõidurajad oleksid kogu laiuses jääkamakatest lahti raiutud, kuna kitsendatud radadel sõitmine mõjub laastavalt asfaltkattele,» lisas Sulg.

AS-i Tallinna Teed teehoiudirektor Sergei Kulakov palus liiklejail anda telefonil 1345 teada ka hangedes viltuvajunud liiklusmärkidest ja hoiatas, et üleujutatud tänavalõigul ei maksa eriti kihutada, sest veelombi alla võib olla peitunud teravate servadega löökauk.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles