Linnakodanike grupp nõuab volikogult Tallinna TV raha suunamist lastele

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodanikualgatuse kodulehekülg.
Kodanikualgatuse kodulehekülg. Foto: rahalastele.ee

Hiljuti Facebookis loodud ja nüüd juba ligi 10 000 inimest koondav kodanikualgatus nõuab Tallinna linnavolikogule saadetud kirjas Tallinna TV-le mõeldud raha ümbersuunamist lasteaedade investeeringuteks.

«Linnakodanikena pöördume teie poole, kes te olete valitud meie huvide esindamiseks, et teeksite linnavalitsuse esitatud projektis muudatuse, millega Tallinna TV-le mõeldud toetus suunatakse täiel määral munitsipaallasteaedade investeeringuteks,» kirjutavad algatusega liitunud oma kirjas linnavolikogule.

«Vaatame, mida volikogu selle peale vastab,» rääkis algatuse eestvedaja Kerstin Raidma Raadio 2 saates «Siin me oleme». Ta lisas, et juba on tehtud ka kodulehekülg rahalastele.ee, kuhu pannakse üles linnaelanike murekirjad lasteaedade seisukorra kohta. Samuti oodatakse edaspidi teavitusi ka probleemidest muudes valdkondades.

Kerstin Raidma avaldas heameelt, et tagasiside taolise algatuse loomisele on olnud võimas.  «Isegi need, kes ei ole lapsevanemad, on sellest (rahakasutusest Tallinnas) väga nördinud. Meie oleme maksumaksjad ja tegelikult peaksime ka meie saama sõna sekka öelda – et kuhu seda raha paigutada,» märkis ta.

Raidma lisas, et tal tekkis Tallinna TV saateid vaadates küsimus, miks ta peab maksumaksjana kinni maksma programmi, kus tehakse linnajuhtidele propagandat.

Suhtlusvõrgustikus Facebook loodud leht heidab Tallinna linnavalitsusele ette propagandatelevisiooni eelistamist lastele ja noortele.

«Tallinna linnatelevisioonile on eelarves 1,9 miljonit eurot, lasteaedade avariiremondiks 127 800, rattateedeks 262 038 eurot ja nii edasi,» osutatakse lehel.«Kaua võib sellist häbematust taluda? See on Tallinna maksumaksjale ja lastega peredele näkku sülitamine!»

Praeguseks on Tallinna TV vastasel lehel 9918 fänni ning fännide hulk suureneb iga tunniga. Algatusega saab liituda ka petitsioon.ee veebilehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles