Tallinna opositsioon hakkab volikogus venitamistaktikat kasutama

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu istung.
Tallinna linnavolikogu istung. Foto: Peeter Langovits

Linnavolikogu opositsioon kavatseb kasutada sama taktikat, mida Keskerakond on praktiseerinud riigikogus riigieelarve arutelul, venitades eelarve menetlemise vahetpidamatute parandusettepanekute ja vaheaegade võtmisega ülipikaks.


Kuna linnavalitsus pole kuulda võtnud linnakodanike arvamust ja soovib endiselt lasteaedade toetamise asemel rahastada Tallinna Televisiooni, on pealinna volikogu kolm opositsioonifraktsiooni otsustanud ühiselt kasutada eelarve menetlemisel venitamistaktikat, esitades lisaeelarvekavasse üle 500 muudatusettepaneku, teatasid opositsionäärid täna.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimehe Jaak Juske sõnul on lubamatu suunata linna vähene vaba raha lagunevate ja kiratsevate lasteaedade asemel üleriigilise meelelahutuskanali käivitamiseks «Tallinna Televisiooni tööshoidmiseks mõeldud raha peab linn praegusel raskel ajal kulutama lasteaedade tegevuskulude ja remondiraha suurendamiseks. Samuti tuleb linnal taastada toetus erahuvikoolidele,» ütles Juske.

IRLi fraktsiooni aseesimehe Urmas Mardi sõnul ei teeni lisaeelarve tallinlaste huve. «Olukorras, kus pealinna teed lagunevad, lasteaiad ja koolid virelevad tõsises rahapuuduses, ei saa lubada 1,15 miljoni suurust rahasüsti Tallinna Televisioonile. Tallinna propagandaaparaat on juba praegu ülemõistuse suur ja selle sihikindel paisutamine ei ole kindlasti Tallinna elanike huvides,» sõnas Mardi.

«On sügavalt ebaõiglane, et linnavalitsus plaanib lasteaedade remondiks 127 000 eurot ning Tallinna TV rahastamiseks kokku 1.9 miljonit eurot. Lisaks volikogu opositsioonifraktsioonidele on sellisele plaanile sotsiaalmeedias oma vastuseisu näidanud üle 10 000 inimese. Linnavalitsus on aga vastuseks öelnud, et linnaelanikud on valimistel Tallinna TV tegemist toetanud. Me ei kavatse selle selgitusega leppida,» lisas Reformierakonda kuuluv linnavolikogu liige Õnne Pillak.

Kui linnavalitsus loobub Tallinna TV eelarve suurendamisest ning suunab selle raha lasteaedadele, on opositsioonierakonnad nõus volikogu istungi venitamiseks mõeldud muudatusettepanekud tagasi võtma.

Linnavolikogu arutab Tallinna lisaeelarvekava vastuvõtmist sel neljapäeval.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles