Hobujaama tänavale rajatakse büroohoonete kompleks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi 58 000 ruutmeetri suuruse maapealse pinnaga büroohoone ja bussiterminali autorid on arhitektid Madis Eek ja Reio Avaste.
Ligi 58 000 ruutmeetri suuruse maapealse pinnaga büroohoone ja bussiterminali autorid on arhitektid Madis Eek ja Reio Avaste. Foto: Repro

Tallinna linnavalitsus kavatseb homme esitada linnavolikogule eelnõu kehtestada Hobujaama tänava kinnistute detailplaneering, mille järgi rajatakse sinna elu- ja ärihooned ning bussiterminal.

Detailplaneering näeb ette võimaluse rajada praeguse bussiparkla asemele kaheksakorruseline eluruumidega ärihoone ning üheksakorruseline ärihoone ning bussiterminal.

«Praegu on Hobujaama 12 ja 14 kinnistud valdavalt hoonestamata ning kasutusel busside ja autode parklana,» ütles abilinnapea Taavi Aas. «Selline maakasutus reisisadama ja Viru keskuse vahetus läheduses on ebaotstarbekas. Parklate maa alla viimisega muutub linnakeskkond esteetilisemaks ning maa kasutamine ökonoomsemaks.»

Planeeringuala paikneb Tallinna vanalinna muinsuskaitseala kaitsevööndis, mille hoonestamisel tuleb tagada vanalinna silueti vaadeldavus.

Aasa sõnul kuulub osa detailplaneeringuga hõlmatud kinnistuist linnale, osa eraomanikele. Detailplaneering on valminud avaliku ja erasektori koostöös - selle koostamist taotles ühe krundi omanik OÜ PalmGrupp.

Hoonete vastu protestisid naaberkinnistul asuvate korterite ja äride omanikud, seetõttu tuleb detailplaneering kinnitada linnavolikogul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles