Eesti Pank sulgeb laiendustöödeks ajutiselt oma muuseumi

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
100-krooniste poogen Eesti Panga muuseumis.
100-krooniste poogen Eesti Panga muuseumis. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna kesklinnas asuv Eesti Panga muuseum suletakse ligi aastaks muuseumi remondiks ja laiendustöödeks, mis kokku lähevad maksma 1,28 miljonit eurot.

Eesti Panga muuseum praegusel kujul suletakse 1. aprillil, et remontida arhitektuurilise väärtusega ruumid. Muuseum laieneb senistest ruumidest ajaloolise Aadlipanga ruumidesse, teatas keskpank.

Põhjaliku uuenduse läbib ka muuseumi väljapanek, mis keskendub edaspidi enam finantsteemade tutvustamisele. Uuenenud muuseumi eesmärgiks on selgitada tavakodanikele ja koolinoortele köitval moel panganduse ja majanduse toimimist.

Nii lisanduvad uue teemana finantssüsteemi ja rahapoliitikat, raha valmistamist ja käitlemist ning eurosüsteemi, keskpanga tegevust ja euroraha tutvustavad osad.

Uues väljapanekus on 24 interaktiivset mängu, animatsiooni, näitust, heli- ja videolahendust. Lisaks arvutilahendustele on olemas mehaanilised, visuaalsed ja muud lahendused.

Muuseumis on uue väljapaneku raames võimalik jätkuvalt tutvuda Eesti Panga numismaatilise koguga.

Eeltööd muuseumi uuendamiseks algasid 2008. aastal, projekteerimistööd 2009. aastal. Kolme aasta peale kokku läheb muuseumi renoveerimine, sisustamine ja ekspositsioon maksma 1,28 miljonit eurot.

Uuenenud muuseum avatakse eeldatavasti selle aasta lõpus või järgmise aasta alguses.

Seni muuseumis müügil olnud käibe- ja meenemünte, mündivoldikuid ja esitlusvihikuid saab edaspidi osta Eesti Panga e-poe kaudu.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles