Tallinna suurematest lastekodumajadest kolivad asukad peagi välja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuni lõpus avatav perekodu Pihlaka tänaval.
Juuni lõpus avatav perekodu Pihlaka tänaval. Foto: Raepress


Tallinn kavatseb linna kahest suuremast lastekodumajast Maleva tänaval ja Kadaka teel lapsed väikestesse peremajadesse üle kolida ning need hooned mingil muul viisil hoolekandeasutustena kasutusse võtta.

Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni sõnul elab linna lastekodu erinevates majades praegu kokku umbes 190 last.

«Maleva tänava maja lapsed paigutame esmajärjekorras perekodudesse ümber,» ütles Martinson. «Sama teeme ka Kadaka teel asuva hoone lastega. Väikelapsed ja puudega lapsed jäävad Sõpruse puiestee majja edasi.»

Abilinnapea lisas, et parim variant on see, kui lastekodulapsed leiavad endale uue pere. Selle nimel linn ka töötab. Osa lapsi elab praegu Maarjamäel, kus on samuti eraldi väikesed majad. Nõmmele jääb alles ema ja lapse varjupaik.

Martinsoni sõnul on Maleva tänava maja päris heas seisus, kuid Kadaka tee hoones tuleb ikka korralik remont teha, enne kui sinna puudega laste päevakeskus ja töökojad üle tuua.

Ta lisas, et esimesena valmivasse perekodusse Nõmmel Pihlaka tänaval läheb Kadaka teelt kaks peret. Järgmisena valmivasse majja Veerenni tänaval läheb üks pere. Praegu pidavat tendents olema selline, et lastekodulaste arv Tallinnas siiski väheneb, suuremad lapsed tuleb eelkõige perekodudesse paigutada.

Tallinna abilinnapea Eha Võrk ütles, et kui eile oli esimese lastekodulastele mõeldud perekodu sarikapidu Pihlaka tänaval ning maja peaks valmima tänavu juuni lõpus, siis varsti pannakse nurgakivi juba teisele samasugusele hoonele Veerenni tänava ääres.

Kokku valmib 2013. aastaks Tallinnas seitse perekodu, neist viis kahepere- ja kaks üheperemaja. Võrgu sõnul rahastatakse kogu projekti 85 protsendi ehk 2,4 miljoni euro ulatuses Euroopa Liidu struktuurifondidest ning Tallinn käib oma poolt välja veel natuke rohkem kui 400 000 eurot.

«Tulevikus loodame seda programmi jätkata,aga esimeses etapis tahame esmalt seitse maja valmis ehitada,» ütles Võrk. «Nelja perekodu ehitamiseks on meil juba ehituslepingud sõlmitud. Kohe-kohe toimub ka mööblihange.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles