Homsest avatakse külastajatele taas Oleviste kiriku torn

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleviste kiriku torn.
Oleviste kiriku torn. Foto: Berit-Helena Lamp

Homsest on külastajatele taas avatud Oleviste kiriku torn. Torn on avatud iga päev kell 10-18 ning riiklikel ja usupühadel suletud.

«Kuivõrd Oleviste kiriku torn on populaarne külastuspaik, soovisime inimeste jaoks selle avada juba 1. aprillil. Veel nädalapäevad tagasi oli jääd ja lund tornis erakordselt lumerohke talve tõttu nii palju, et avamine lükkus erinevalt varasemate aastatega nädala võrra. Tänaseks on kogu lumi ja jää sulanud,» ütles Oleviste kiriku vanempastor Siim Teekel.

«Turismihooajal aprillist-oktoobrini on külastajail võimalik ronida mööda keskaegseid keerdtreppe torni vaateplatvormile linnavaadet nautima. Oleviste kiriku torni kõrgus on küll 123,7 meetrit, kuid vaateplatvorm asub 60 meetri kõrgusel,» lisas Teekel.

Vaateplatvormile pääsemine maksab täiskasvanule 2 eurot, õpilastele ja pensionäridele 1euro.

13. sajandil ehitatud kirik oli kesajal arvatavasti üks maailma kõrgemaid ehitisi. 123,7 meetri kõrgust torni peetakse siiani üheks Tallinna sümboliks.

Kirik on muinsuskaitse all. Eelmisel aastal külastas Oleviste kiriku torni vaateplatvormi üle viiekümne tuhande inimese.

16. oktoobril 2002. a. avasid tollane Tallinna abilinnapea Rein Lang ja Siim Teekel külastajatele Tallinna Oleviste kiriku torni vaateplatvormi. Torn remonditi ja vaateplatvorm rajati Tallinna linna raha eest.

Torn jääb avatuks külastajatele kuni 31. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles