Kalamajas õitsevad tuhanded krookused

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamaja.
Kalamaja. Foto: Priit Simson

Kalamaja kalmistupargis puhkesid õitsele enam kui 3000 krookust, mis pakuvad kevadistele jalutajatele kordumatut õiteilu.


Kadrioru pargi juhataja Ain Järve sõnul kavandati juba Kalamaja kalmistupargi rekonstrueerimise ajal istutada sellese omanäolisse parki tuhandeid lillesibulaid. «Tänane päikesepaisteline ilm toob varakevadiste krookuste ilu iseäranis hästi välja ja kogu iidset pargipuude alane on kirevate värvilaikudega kaetud,» ütles Järve.

«Järgmisel nädalal alustame Tallinna purskkaevude käivitamisega ja siis hakkavad tööle ka kalmistupargi veesilmad,» lubas ta.

Tallinna Keskkonnaamet istutab tänavu kevadlilli kokku 47 300 tükki. «Juba aprilli lõpus on võõrasemadega kaetud traditsioonilised peenarde alad Kanuti aias, Endla-Luise -Tehnika ristmikul, Viru ringil ja mujal. Lillevaasid tuuakse linnaruumi mai alguses,» rääkis Kersti Saloste keskkonnaameti haljastuse osakonnast.

Juuni alguses lisavad kompositsioonidesse vertikaalsust suvelilletornid, mis valdavalt on planeeritud liiklussaartele koos lillevaasidega. Kaarli puiesteel saab imetleda lilletorne ka omaette rühmana ning Estonia puiesteel lillepeenras kõrguvate lillepüramiididena.

Lilletornid ja -amplid on kavandatud tuua linnaruumi kaunistama 10. juuniks, tagades sujuva ülemineku kevadlillelt suvelillele, olles kompositsioonis nii kevadise kui suvise õitsejaga. Suvelilled istutatakse jaanipäevaks, see on aeg kui kevadlilled on väsinud ning vajavad väljavahetamist. Suvelilli istutatakse kokku 49 000 tükki.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles