Sõjamäele tekib Silde tänav

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silde tänava skeem.
Silde tänava skeem. Foto: Tallinna linnavalitsus

Tallinna linnavalitsus määrab homme Lasnamäel Sõjamäe asumis Peterburi tee ja Tala tänava vahel välja ehitatud ja üle Tala tänava pikeneva uue tänava nimeks Silde tänav.


Sõjamäe asumi alale jääv uus tänav algab Peterburi teelt Juhan Smuuli tee ja Betooni tänava vaheliselt alalt ja kulgeb nendega paralleelselt kagu suunas.

Betooni tn 8b kinnistu detailplaneeringu alusel pikeneb uus tänav peale ristumist Tala tänavaga tulevase Betooni põiku ja Juhan Smuuli teed ühendava tänavani. Peterburi tee ja Tala tänava vaheline lõik nimetatavast tänavast on juba välja ehitatud.

Linnavalitsuse nimekomisjon arutas selle uue tänava nimevajadust juba 2009. aastal. Kaalumisel olid erinevad ehitusmaterjalide teemast tulenevad ning läheduses asuva Tala tänavaga seonduvad tänavanimed: Traadi, Silde, Kande, Tarindi, Kanduri, Talastiku, Sõrestiku jne, selgub eelnõu seletuskirjast.

Nimekomisjon otsustas heaks kiita Silde tänava nime, mis sobib nii tähenduse poolest, sille on tala toetuspunktide vahekaugus, kui ilusa kõla tõttu. Nimevalikut toetab ka see, et nime vajava tänavaga paralleelselt kulgev Juhan Smuuli tee on kavandatud Eesti pikimaks sillaks üle raudtee ja sellel pikimal sillal on Eesti pikim sille.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles