Veerenni asumisse kavandatakse kõrget ärihoonet

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veerenni tänav.
Veerenni tänav. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavalitsus otsustas võtta vastu kesklinna äärealale Veerenni asumisse kuni 12-korruselist ärihoonet ehitada võimaldava detailplaneeringu.

Tulevase kõrghoone krunt asub Lõunaväilaga vahetult külgnevas kvartalis. Planeeringuala ümbritsevad lao- ja tootmishooned, remonditöökojad, ärihooned, autopesula ja biokütusetankla. Alaga külgnevale krundile on kehtiva detailplaneeringu järgi määratud ehitusõigus kuni 12-korruseliste hoonete rajamiseks.

Töökoja tänav 3 ja 5 kinnistute detailplaneeringu järgi on moodustatavale krundile kavandatud kuni 12 maapealse ja ühe maa-aluse korrusega ärihoone. Ärihoone kõrgus maapinnast võib olla kuni 44,5 meetrit. Osale krundist on kavandatud kompaktne haljak, mis kompenseerib roheluse puudumise ehitatavate hoonete vahel ja rikastab linnamaastikku. Hoone madalama osa katusele on ette nähtud konteinerhaljastus.

Detailplaneeringu koostas OÜ Sirkel & Mall. Kinnistud kuuluvad AS-ile Telegrupp ja Mave Varahaldus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles