Paadimaksu pole Tallinnas tänavu laekunud ühtegi senti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paadimaksu laekumine on nigel.
Paadimaksu laekumine on nigel. Foto: Toomas Huik

Tallinna tänavusse linnaeelarvesse on paadimaksu planeeritud 6391 eurot ehk ligi 100 000 krooni. 18. aprilli seisuga uhkeldas linnakassa laekumiste vastaval real ümmargune null.

Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra ei olnud niisuguse tulemuse üle üldse murelik. Ta mainis, et ka eelmisel aastal hakkas paadimaks laekuma aasta teises pooles. Tõsi, mulluse eelarve esimeses versioonis pidi seda maksu aasta jooksul linna rahakotti tulema lausa 10 miljonit krooni, kuid lisaeelarvega vähendati plaani oluliselt ning aasta lõpuks kogunes umbes 100 000 krooni.

«Järgmisest aastast kaob ju teatavasti paadi- ja müügimaks riigis üldse ära,» ütles Kendra. «Sada tuhat seitsme miljardi krooni suuruse linnaeelarve juures ju suurt kaalu ei oma, mistõttu ei pea sellepärast ka eriti muretsema. Eelmisel aastal saime aru, et paadimaksu efektiivne rakendamine ei ole võimalik, sest registrid ei ühildu omavahel ning neid andmeid, kellelt kui palju maksu koguda, lihtsalt ei ole.»

Müügimaksu on Tallinn tänavu oma eelarvesse planeeritud ligi 16 miljonit eurot. 18. aprilli seisuga oli sellest kogunenud natuke rohkem kui 4,3 miljonit ehk 27 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles