Poltava palub Tallinnalt trollibusse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trollibussid Tallinna trollipargis.
Trollibussid Tallinna trollipargis. Foto: Mihkel Maripuu

Ukraina linna Poltava linnapea pöördus Tallinna poole palvega anda Poltavale tasuta üks või võimaluse korral isegi mitu trollibussi.


«Kahjuks on ülemaailmne majanduskriis tõsiselt räsinud meie noort majandust ning Ukraina, kellel puudub kogemus finantskriisidega toimetulekuks, oli esimeste langejate seas. Elatustase langes kõvasti ja koos sellega ka kõigi tasandite eelarvete täituvus. Just selline traagiliselt katastroofiline situatsioon tekkis ka Poltava linnas,» selgitas Poltava linnapea Aleksandr Mamai Tallinna linnavalitsusse saadetud kirjas.

Kõvasti olevat kannatada saanud ka linna ühistranspordisüsteem. Pensionärid, kes moodustavad linna elanikest kolmandiku, saavad ühissõidukites sõita tasuta, sest pensionist lihtsalt ei jätkuvat sõidupileti eest maksmiseks.

«Aga linnaeelarve kriitilise olukorra tõttu on linnavõimul iga päevaga üha raskem leida vahendeid tasuta sõidu jaoks, rääkimata liinide kapitaalremondist või trollipargi uuendamisest,» kirjutas Mamai.

«Pöördun Teie poole kogu meie linna nimel abipalvega. Oleme Teile väga tänulikud, kui leiate võimaluse anda meie linnale tasuta ühe või mitu trollibussi Teie trollipargist. Isegi väike, kuid hädavajalik abi aitab meie linnal üle elada keerulised ajad ja edukalt jätkata uue linnavõimu poolt alustatud grandioosseid ümberkorraldusi, muuhulgas ka sotsiaalse transpordi osas. Teie poolt antud trollibussid värvitakse Teie rahvusvärvides ning neile paigutatakse Teie linna sümboolika,» lubas Poltava linnapea.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles