Tallinn hakkab videokaamerate abil taksomaffiat pitsitama

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod.
Taksod. Foto: Peeter Sirge

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli soovib politseilt saada reaalajas pilti vanalinna paigaldatud valvekaameratest, et seeläbi karistada südalinnas ebaseaduslikult seisvaid, kuid magusaid kohti hõivavaid sohvreid.

Multi sõnul on viimasel ajal üles kerkinud mitmed probleemid taksonduses ning lisaks ilmnenud väljapressimisjuhtumitele on taksod hõivanud Tallinna vanalinna teatud tänavalõigud ning seda tihtipeale kehtivat parkimiskorda eirates.

Abilinnapea lausus, et taoliste seisvate autode karistamise teeb linnaametnike jaoks raskemaks asjaolu, et nähes kontrolöre, lahkuvad taksod sündmuskohalt ja kontrolöride lahkudes ollakse taas platsis.

«Selline kassi-hiire mäng on igapäevane reaalsus,» tõdes Mutli.

Et oleks võimalik info kogumine korda rikkuvatest taksojuhtidest ja nende hilisem korrale kutsumine läbi transpordiameti taksokomisjoni, soovib linn, et politsei võimaldaks linnaametnikele reaalajas ligipääsu vanalinna paigaldatud valvekaamerate piltidele.

«Valvekaamera kaadri väljavõte pildi kujul loob kohtuvälisele menetlejale võimaluse alustada seaduserikkuja suhtes väärteo menetlust,» märkis Mutli.

Abilinnapea tõi välja ka kümme vanalinnas ja kesklinnas asuvat paika või tänavalõiku, mis linna eelkõige huvitavad. Nende seas oli ka kino Sõpruse esine plats, kus telesaade «Pealtnägija» taksomaffia tegevust filmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles