Üle 360 Tallinna õpetaja saadeti keeleeksamile

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Keeleinspektsioon on eelmise aasta lõpust saati kontrollinud Tallinnas 1435 õpetaja keeleoskust ja avastanud 368 puhul, et nende eesti keele tase ei vasta nõuetele.


Viimati leidis inspektsioon aprilli alguses Haabersti Vene Eragümnaasiumi personali seast seitse puuduliku eesti keele oskusega õpetajat. «See ei ole üldse palju, kui arvestada üldmahtu,» kommenteeris keeleinspektsiooni järelevalvejuht-peainspektor Leho Klaser ERR-i uudisteportaalile.

Halvas mõttes paistavad õpetajate keeleoskuse poolest pealinnas silma Tallinna Paekaare gümnaasium, mille 45 õpetajast on puudulik keeleoskus 26-l ning Lasnamäe gümnaasiumi, kus töötab 32 õpetajat, kuid neist 23 keeleoskus ei vasta keeleseaduse nõuetele, tõi Klaser välja.

Klaseri sõnul on kõigile 368 õpetajale tehtud ettekirjutus, mille kohaselt peavad nad määratud tähtajaks keeleeksami sooritama, enamasti on õpetajatel sellega aega kuni 2012. aasta lõpuni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles