Vabaduse väljakule tuuakse kultuurilegendidest vahuskulptuurid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahununn.
Vahununn. Foto: Kesklinna valitsus.

28. mail algavatel Tallinna XXX vanalinna päevade ja teaterfestival Tallinn Treff Festival avapidustustel Vabaduse väljakul tutvustatakse kultuuripealinna elanikele ja külalistele kodumaisest penosili ehitusvahust meisterdatud säravate Eesti kultuuriloojate kujusid.

Skulptorid Maigi Magnus, Terje Ojaver, Edith Karlson, Jass Kaselaan, Kirke Kangro ja Eesti Kunstiakadeemia üliõpilased Uku Sepsivart, Hanna Piksarv, Eldar Jakubov, Ulla Juske, Kaarel Kütis ja Mats Nuter skulptor Jüri Ojaveri juhendamisel vormivad neljameetrised hiigelfiguurid sellistest legendidest nagu Georg Ots,  Kaie Kõrb, Tõnu Kaljuste, Georg Lurich, Ita Ever, Jüri Kuuskemaa, Juhan Viiding ning Lennart Meri.

Esimene vahukuju ilmus linnaruumi eelmiste vanalinna päevade ajal, mil Nunne tänaval Nuku- ja Noorsooteatri hoone kõrval eksponeeriti Jüri Kuuskemaa pajatatud legendil põhinevat ja kunstnik Kalju Kivi kavandi järgi valminud nunn Elsabe kuju.

Vahukujude tegemine ja linnaruumis eksponeerimine saab võimalikuks tänu Euroopa juhtiva ehituskeemia ja -materjalide tootja Krimelte, Eesti Nuku- ja Noorsooteatri ning Tallinna kesklinna valitsuse koostööle.

Kujude tegemiseks kulub tuhat ballooni ehitusvahtu ning 70 liitrit spetsiaalset värvi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles