Homme on heakorratalgud Mõigu kalmistul

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalmistu.
Kalmistu. Foto: Margus Ansu

Homme toimuvad muinsuskaitsekuu raames heakorratalgud ajaloolisel Mõigu kalmistul, töödega tehakse algust kell 15.

Talgud toimuvad koostöös Eesti Arhitektide Liidu, Eesti Muinsuskaitse Seltsi ja Tallinna kultuuriväärtuste ametiga, juhendab ja kalmistu ajaloost ning inventeerimisest annab ülevaate Oliver Orro kultuuriväärtuste ametist. Tartu maantee ja Vana-Tartu maantee ristumiskoha läheduses asunud Mõigu kalmistu rajati 1774. aastal Tallinna toomkiriku saksa koguduse matmispaigana. Kalmistu suleti 1951. aastal.

Talgutest osavõtust palutakse ette teatada telefonil 6412 522 või aadressil moigukalmistu@gmail.com

Neljapäeval, 5. mail viib Tallinna linnamuuseumi kodu-uurimise ring läbi talgud Pärnamäe kalmistul ning reedel, 6. mail algusega kell 15 toimuvad Eesti Muinsuskaitse Seltsi juhendamisel heakorratalgud Tallinna Kaitseväe kalmistul.

Teisipäeval, 3. mail kell 16 tutvustab Henry Kuningas Tallinna kultuuriväärtuste ametist Pagari tänav 1 endist KGB maja. Kolmapäeval, 4. mail kell 18 ja teisipäeval, 10. mail kell 18 viib arhitektuurikirjastus Solness huvilised temaatilisele jalutuskäigule Kadriorgu, tutvustamaks järjekorras juba seitsmendat raamatut sarjast «Jalutaja teejuht».

Ringkäiku juhivad raamatu «Jalutaja teejuht. Kadriorg» autorid arhitektuuriteadlane Karen Jagodin ning ajaloolane Robert Nerman. Kogunetakse päikesekella juures. Neile ettevõtmistele palutakse end eelnevalt registreerida telefonil 645 7189 või e-posti teel liina.janes@tallinnlv.ee 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles