Galerii: ametiühingud tähistasid töörahva solidaarsuspäeva

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ametiühingud tähistasid tänast töörahva püha kõnekoosoleku, rongkäigu ja rahvapeoga.


Hommikul kell 11.30 kogunes umbes poolteistsada inimest Toompuiesteele ametiühingutegelaste mälestusmärgi juurde, kus ametiühingujuhid pidasid rahvale sütitavaid kõnesid.

Seejärel liikus rongkäik mööda Toompuiesteed Tornide väljakule, kus kõigile pakuti süüa ja juua ning võimalust jalga keerutada. Meelelahutuse eest hoolitsesid näitlejad Eduard Toman ja Henrik Normann.

Ametiühingute Keskliidu esimehe Harri Taliga sõnul ootavad sel aastal tööinimesi ees suured väljakutsed. «Majandusnäitajad annavad alust küsida palgatõusu ja nõuda ka muude töötingimuste järkjärgulist paranemist. See aga ei juhtu iseenesest, vaid eeldab töötajatelt enda suuremat väärtustamist, julgust küsida ning enda õiguste eest seista,» tõdes Taliga.

«Ning nagu 1. mai rahvusvaheline nimetus - töötajate solidaarsuse päev - mõista annab, on tööelu parema kvaliteedi nimel kõige tõhusam tegutseda ühiselt,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles