Vandaalid rüüstavad Keila ümbruses uusi perroone

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klooga-Ranna raudteejaam.
Klooga-Ranna raudteejaam. Foto: Priit Simson

Viimase aasta jooksul on Lääne-Harjumaal Keila ümbruses rüüstanud kaheksal
juhul Eesti Raudtee uusi reisijateveo platvorme.
 


Platvormidelt on varastatud elektrijuhtmeid ja seadmeid, lõhutud valgusteid ja muid
Elektriseadmeid ning infostende. Vandaalid on tekitanud kahju 20 000 euro eest, teatas Eesti Raudtee avalike suhete juht Urmas Glase.

Viimase kahe nädala jooksul on kurjategijate ohvriks langenud Valingu (20. aprillil), Kloogaranna (24. aprillil) ja Põllküla (1. mail) reisijateveo platvormid.

Alates 2010. aasta maist on Klooga-Aedlinna perroonilt juhtmeid ja metalli´varastatud ning elektriseadmeid lõhutud kaks korda, Kloogal ja Klooga-Ranna platvormil üks kord. Põllküla platvorm on samuti kaks korda rüüstajate ohvriks langenud. Veel on vargad tegutsenud Valingul ja vandaalid näidanud oma jõudu Kulna reisijateveo platvormil.

Glase sõnul teeb Eesti Raudteed murelikuks see, et Keila ümbruses tegutsevad inimesed, kes varastavad pinge all olevatest elektripaigaldistest metalli seades ohtu enda elud ning häirides sellega reisirongiliiklust ja reisijate teenindamist.

Eesti Raudtee palub ümberkaudsetel inimestel kahtlastest tegevustest raudteel või ooteplatvormidel teavitada koheselt politseid.

Vargad on aktiviseerunud Eesti Raudtee muudelgi objektidel. 1. mail rüüstati Lagedi jaamas üks transformaator ja lõhuti lahti veel kolm. 27. aprillil varastati detaile elektrirongide kontaktvõrgu teenindamiseks vajalikelt transformaatoritelt Vasalemma ja Keila jaamas. Nädalavahetusel varastati elektrikaableid kahel korral Kohtla ja Jõhvi jaamavahel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles