Eesti Raudtee paneb varaste tabamiseks välja preemia

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee
Raudtee Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Raudtee paneb välja 1500 euro suuruse preemia inimesele, kes annab tulemusliku vihje raudtee rüüstajate tabamiseks.

Viimase paari nädala jooksul on sagenenud vargused Eesti Raudtee taristul, osutas organisatsiooni pressiesindaja.

Peamiselt tegutsevad vargad Harjumaal Keila ümbruses. Ainuüksi viimase kahe nädala jooksul on sealkandis registreeritud viis rüüstamis- ja vargusjuhtu, kus kolmel korral rüüstati reisijateveo platvormide elektripaigaldisi ja kahel juhul drosseltransformaatoreid.

Läinud nädalavahetusel varastati Lagedi jaamas ühe transformaatori detaile ja murti lahti veel kolm transformaatorit ning kahel korral varastati elektrikaableid Kohtla ja Jõhvi jaama vahel.

2009. aasta sügisest 2010. aasta kevadeni väldanud vargustelainele ja varaste tabamisele aitas Eesti Raudtee hinnangul suuresti kaasa just preemia, mis uurimisele kaasa aidanud vihje eest välja maksti.

«Eesti Raudtee pöördub taas inimeste poole palvega mitte jääda ükskõikseks, kui raudteel on näha liikumas ja askeldamas kahtlasi inimesi. Palume teatada sellest viivitamatult politseile, sest kõrvaliste isikute viibimine  raudteel on keelatud ja selle eest võib seadust rikkuvaid inimesi karistada kuni pea 200 euro suuruse rahatrahviga,» teatas pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles