Savisaar kohtus Ermitaaži direktoriga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Piotrovski ja Edgar Savisaar.
Mihhail Piotrovski ja Edgar Savisaar. Foto: Raepress

Linnapea Edgar Savisaar võõrustas täna Poska majas Tallinna külastavat Peterburis asuva Venemaa olulisima riikliku kunstimuuseumi Ermitaaži direktorit Mihhail Piotrovskit.


Tuntud õpetlase, ühiskonnategelase ja maailma ühe kaalukaima muuseumi juhi visiidi, mille raames ta esineb kahe avaliku tasuta loenguga, korraldasid MTÜ Russki Dom ning ühiskondlik fond Venemaa Rahvusliku Kuulsuse Keskus, teatas Raepress.

Piotrovskile tutvustati maja, milles elas kunagine Tallinna linnapea, hilisem välisminister ja Nõukogude Venemaa ja Eesti Vabariigi vaheliste rahuläbirääkimiste Eesti delegatsiooni juht Jaan Poska.

Mihhail Piotrovski ja Edgar Savisaar vastasid ka ajakirjanike küsimustele. Savisaare sõnul soodustab Piotrovski visiit vaieldamatult Peterburiga kultuurisidemete tugevnemist ja on justkui prelüüd Tallinna päeval, 15. mail algavatele «Peterburi kohtumistele Tallinnas», mille käigus on plaanis allkirjastada ka uus kahe linna vahelise koostöö kokkulepe, kus kultuurisidemetel on keskne roll.

Mihhail Piotrovski tänas sooja vastuvõtu eest ja märkis, et talle teeb suurt rõõmu 2011. aasta Euroopa kultuuripealinnas viibida.

«Ma tunnen ennast ekskursandi rollis kummaliselt, sest olen rohkem harjunud ekskursioonijuhi rolliga,» tõdes Piotrovski. «Loodan, et minu visiit tihendab Peterburi ja Tallinna, aga ka Eesti ja Venemaa muuseumide vahelisi kontakte.»

Piotrovski sõnul on igal muuseumil hindamatu kogemus ning nende vahetamine on museoloogia üldise arengu huvides. «Sellele on pühendatud ka novembris toimuv muuseumitöötajate kongress. KUMU nägin ma selle ehitamise ajal ja mulle on väga huvitav täna näha nüüd juba tegutsevasse muuseumi,» ütles Piotrovski.

Vastates ajakirjaniku küsimusele, miks on vaja muuseume, kui kõiki pilte saab internetist vaadata, ütles Piotrovski: «Ma arvan, et nüüdisaegsed infotehnoloogilised võimalused üksnes kasvatavad huvi muuseumi aarete, originaalide vastu. Selle tõestuseks on pikad järjekorrad maailma parimatesse muuseumitesse.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles