Tallinna Ülikool raskustes kolledži ehitamisega

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikooli uue teadusmaja ehitus läheb arvatust kallimaks.
Tallinna Ülikooli uue teadusmaja ehitus läheb arvatust kallimaks. Foto: Mihkel Maripuu

Nagu kunstiakadeemial, tekkisid ehitamisel rahaprobleemid ka Tallinna Ülikoolil. Plaanitust ligi üheksa miljonit eurot rohkem maksma mineva Balti filmi- ja meediakolledži uue maja ehitus sunnib Tallinna Ülikooli müüma mitu kõrgkoolile kuuluvat kinnistut.



Uute hoonete ehitus juba käib: Narva maantee äärde kerkib teadusmaja ja ülikooli hoovi loomemaja ehk Balti filmi- ja meediakolledž.

Ülikooli majanduskomisjoni esimees Andres Kollist kuulis oma hämmastuseks, et nende kahe hoone ehitamine läheb plaanitust kolmandiku võrra kallimaks. Ülikool peab omafinantseeringuna leidma veel 8,9 miljonit eurot.

Lisaraha-vajadust põhjendasid ülikooli haldus- ja rahandusjuht sellega, et kui ehitusplaane tehti, oli ehitusturg madalseisus, aga nüüd on ehitus hakanud taas kallinema. «Minu küsimus neile oli, kas praegune kallinemine jääb viimaseks. Kooli juhtkond vastas «jah»,» rääkis Kollist.

Tema teine küsimus koolijuhtidele oli, kuidas võetav laen tagasi makstakse. Tallinna Ülikooli rahandusjuht Ly Mäll tõdes, et meediakolledži õppehoone ehitust on kavandatud alates selle asutamisest 2005. aastal. 2009. aastal lubas valitsus, et hoone rekonstrueerimist toetatakse kolmandiku ulatuses 6,9 miljoni eurosest kogusummast.

Mälli sõnul kavatseb ülikool omafinantseeringu katteks kasutada olemasolevat raha, müüa ebavajaliku osa ülikooli kinnisvarast ja võtta laenu. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles