Kruuda maksis garaažitrahvi ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Kruuda keeldus Postimehele ütlemast, kui suur trahv talle ebaseadusliku garaažiehituse eest määrati.
Oliver Kruuda keeldus Postimehele ütlemast, kui suur trahv talle ebaseadusliku garaažiehituse eest määrati. Foto: Liis Treimann

Kui palju pidi suurärimees loata ehitatud garaažide eest välja käima, ei ole täpselt teada. Suurim võimalik trahv ehitusloata ehitamise eest võib eraisikule olla 18 000 krooni, linna ehitusjärelevalve juhi väitel ulatus Kruuda trahv üle 10 000 krooni.


Tallinna linnavalitsuse ehitusjärelevalve juht Rain Seier ei olnud nõus ütlema, kui palju Nõmmel Helbe teel elav Kruuda ehitusloata püstitatud garaažide eest trahvi maksma pidi. Tegemist olevat delikaatsete isikuandmetega, mida ta ei saa avalikustada.


«Tegime talle ikka kopsaka trahvi, aga mitte maksimaalselt võimaliku,» ütles Seier.



Kõige rohkem saab ehitusloata rajatise püstitamise eest eraisikult välja nõuda 18 000 krooni. Seier märkis, et Kruuda karistus oli suurem kui 10 000 krooni ning et ärimees on selle raha juba ka ära maksnud.



Protsessima ei hakka


Eelmise nädala teisipäeval linnavalitsuse hoonest väljudes ütles Kruuda, et ta ei vaadanudki tegelikult paberitest, kui palju ehitusjärelevalve talle loata ehitamise eest trahvi tegi. Aga lubas, et protsessima ta ei hakka ning maksab karistuseks määratud raha kindlasti ära.



Kui Tallinna linn on Kruudat ebaseadusliku ehitamise pärast karistanud ja trahvirahagi kätte saanud, siis riigi maa-amet ei ole ärimehega veel midagi ette võtnud.



Kuna loata ehitatud garaažid Helbe teel asuvad osaliselt riigile kuuluval kinnistul, peab just maa-amet sellele rikkumisele kuidagi reageerima. Riigi kui maa omaniku loata ei saa linn ka algatada garaažide võimalikku lammutamist.



Maa-ameti nõunik Andres Põld märkis, et amet ei ole siiani saanud vastust linnavalitsusele saadetud ametlikule järelepärimisele Kruuda tegevuse kohta. Enne vastuse laekumist ei kavatse maa-amet ka oma otsust langetada.



Järgmisel esmaspäeval kell 11 hommikul kukub aga kell kirjalike pakkumiste tegemiseks Kruuda kodukrundi kõrval asuva umbes 3000 ruutmeetri suuruse riigimaa ostmiseks. Hind ei ole just madal – 1000 krooni ruutmeetri eest.



Põld keeldus eile ütlemast, kas Helbe 9b kinnistu ostmiseks on juba laekunud mõni pakkumine. Ta lisas, et pakkumiste arvu võib ta ütelda alles esmaspäeval. Võitja nime saab aga avalikustada pärast keskkonnaministri kinnitust ja tulemuste avaldamist Riigi Teatajas.



Maa alghind liiga kõrge


Pärast müügis olevale kinnistule ostja leidmist peab juba tema hakkama tegelema ebaseaduslike garaažidega. Kui Kruuda ise maatüki omandab, ei teki tõenäoliselt probleeme.



Postimehega rääkides pidas Kruuda Helbe 9b krundi rohkem kui 3 miljoni krooni suurust alghinda liiga kõrgeks. Ta ei öelnud otse välja, kas kavatseb ostupakkumise teha, vaid oli hoopis mures selle pärast, miks riik müüb oma vara kõige halvemal ajal.



Samas oli ärimees ka nördinud, et tema naabrid on saanud erastada samasugused riigile kuulunud maatükid, temale aga polevat niisugust võimalust pakutud, kuigi ta ise olevat lasknud mõõdistada Helbe 9b kinnistu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles