Paldiski maantee äärde rajatakse automuuseum

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gorki autotehase toodang.
Gorki autotehase toodang. Foto: Automuuseum

Linnavalitsus andis täna Paldiski maanteel asuva linnale kuuluva krundi hoonestusõiguse mittetulundusühingule Oldtimer Farm, kes rajab sinna automuuseumi.


Abilinnapea Eha Võrgu sõnul on Paldiski maantee äärne kant kujunenud toredaks vaba aja veetmise piirkonnaks. «Seal lähedal on Stroomi rand ning Stroomi randa ja vabaõhumuuseumi piirkonda ühendav kergliiklustee. Seal on ka loomaaed ja nüüd lisandub sellele automuuseum,» ütles Võrk linnavalitsuse pressikonverentsil.

Muuseum on planeeritud rajada aadressile Paldiski mnt 135a asuvale kinnistule, kuhu on ka detailplaneeringuga ette nähtud autokeskuse rajamine. Krundil asub hoone, mis on MTÜ omanikele välja renditud. Samuti paikneb ka olemasolev autode kogu praegu sealses hoones.

Mittetulundusühing Oldtimer Farm on rajatud selleks, et säilitada ja eksponeerida vanatehnikat, eelkõige vanu autosid ja ka mootorrattaid.

Oldtimer Farmi asutajateks on Peeter Kalli ja Auto a´la Carte OÜ. MTÜ-d juhib üheliikmeline juhatus ja juhatuse liikmeks on Peeter Kalli, kes on autoäris tegutsenud enam kui 30 aastat. Viimased 17 aastat on Kalli AS Viking Motors omanikuna juhtinud Saab, Opel ja Cadillac autokeskusi Tallinnas ja Riias. Kalli on ka Eesti Vanatehnika Liidu asutajaliige.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles