Tallinnas avatakse täna USA salateenistuse büroo

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA saatkond Tallinnas Kentmanni tänaval.
USA saatkond Tallinnas Kentmanni tänaval. Foto: Toomas Huik

Tallinnas Pirital avatakse täna ametlikult USA salateenistuse büroo Eestis.

Salateenistus hakkab töötama koos Eesti, Läti ja Leedu õiguskaitseorganitega kriminaaljuurdluse valdkonnas, vahendas ERR Uudised teleuudiseid.

USA saatkond teatas, et Eesti valiti salateenistuse uue büroo asukohaks, kuna Eesti on küberkuritegevuse vastase võitluse sõlmpunktiks, aga ka tänu sellele, et riik lihtsustab salateenistuse tööd kaitsekohustuste täitmisel kogu regioonis.

Tallinnast saab salateenistuse nurgakivi Balti regioonis ja ühtlasi ka peamine koht, kust kaasata USA kolleege Venemaal ja kõigis Põhjamaades.

Salateenistus (United States Secret Service) on üks vanimaist Ameerika Ühendriikide föderaalsetest uurimisametkondadest, asutatud juba 1865. aastal. Salateenistus on tuntud peamiselt selle poolest, et nende ülesanne on kaitsta USA presidenti. Selle ülesande sai asutus 1901. aastal pärast president William McKinley mõrvamist.

Samas on ametkonnal ka paljusid teisi ülesandeid, näiteks võitlus rahandussüsteemi vastaste kuritegudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles