Alates homsest saab Tallinna lennujaamast otsebussiga kesklinna

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennujaama bussiliin.
Lennujaama bussiliin. Foto: Toomas Huik

Homsest käivitub Tallinna lennujaama ja kesklinna vahel bussiliin, mis ühendab Tallinna õhuväravat bussijaama ja Balti jaamaga ning peatused on ka suuremate hotellide läheduses.

Liini 90K pani käima Hansabuss. Lennujaamast väljuvad bussid igal täis- ja pooltunnil hommikul kella kaheksast õhtul kella kuueni. Vajadusel võidakse seda aega ka pikendada. Pilet maksab kaks eurot. Liinil on korraga kaks ühissõidukit, mille tunneb juba kaugelt ära sinise värvi ja suure lennuki pildi järgi.

Buss hakkab sõitma marsruudil lennujaam – bussijaam – Olümpia hotell – Vabaduse väljak – Mere puiestee – Balti jaam – Tallinna hotell – Vabaduse väljak – kunstiakadeemia – bussijaam – lennujaam. Liinil on kokku 11 peatust, ringi läbib buss umbes 40 minutiga.

Hansabussi juhatuse esimees Neeme Tammis ütles Postimees.ee`le, et lennujaama bussiliini avamine läks firmale maksma umbes 50 000 eurot. Ta lisas, et iga uue liini sissetöötamine kestab tavaliselt pool aastat. Siis saabub stabiilsuse aeg, mil tuleb kaaluda, kas on vaja mingeid muudatusi ja korrektiive teha. Pärast seda peaks liin juba tavapäraselt toimima hakkama.

Lennujaama bussides on väljas kaardid, mis näitavad ära, millist ringi pidi liin linnas kulgeb. Samuti teadustatakse nii eesti kui inglise keeles peatuste nimesid.

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul on lennujaama ja kesklinna vahel kulgeva bussiliini avamist juba mitu aastat kavandatud, kuid pole leitud julget firmat, kes selle enda peale võtaks. Nüüd on Hansabuss asja enda kanda võtnud. Linnale ei lähe uue liini avamine sentigi maksma.

Aas lisas, et suuremas osas Euroopa linnades käib lennujaama ning kesklinna vahet kas mingi rööbastransport, buss või mõlemad. Nüüd on ka Tallinnas selline ühendus olemas.

Tallinna Lennujaama juhatuse esimees Rein Loik kinnitas tänasel bussiliini avamisel, et lennureisijaid tuleb Tallinnas aina juurde. Tänavu nelja kuuga on nende arva kasvanud 35 protsenti ning juurde on tulnud seitse uut sihtkohta, kuhu saab Tallinnast lennata. Seetõttu on uue bussiliini avamine ka igati õigustatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles