Ülemiste liiklussõlme projekt maksab 29 miljonit krooni

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Ülemiste liiklussõlm kunagi valmis saab, hakkab see Järvevana tee poolt vaadatuna nii välja nägema.
Kui Ülemiste liiklussõlm kunagi valmis saab, hakkab see Järvevana tee poolt vaadatuna nii välja nägema. Foto: K-Projekt

Tallinna kommunaalamet sõlmis aktsiaseltsiga K-Projekt lepingu Ülemiste liiklussõlme rekonstrueerimise tehnilise projekti koostamiseks, mis läheb linnale maksma 29,5 miljonit krooni.

Raepressi teatel on Ülemiste liiklussõlme tehnilise projekti koostamise lepingu kogumaksumus 29,5 miljonit krooni ja projekti valmimise tähtaeg 16 kuud.

Euroopa Komisjon rahastab projekti ühtekuuluvusfondist 6,3 miljoni krooni ulatuses.

«Lepingu kohaselt koostab K-Projekt AS Ülemiste liiklussõlme I etapi rekonstrueerimistööde projekti, vajaliku dokumentatsiooni ja rahastamistaotluse ühtekuuluvusfondile ehituse kaasfinantseerimiseks,» lausus Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš.

Tallinna linnajuhid plaanivad euroraha toel alustada üle 1,5 miljardi krooni neelava Ülemiste liiklussõlme ümberehitamist tuleva aasta lõpus ja vähemalt kolm aastat kestva ehituse suurimaks tööks on Peterburi tee ühendamine Järvevana teega kahe viadukti abil.

Linnal on praegu veel pooleli vaidlused mitme eraomanikuga, kelle maad jäävad uutele teedele ette. Kehtiv seadus aga võimaldab linnal maa kätte saada ka siis, kui vaidlus kompensatsiooni üle pole kohtus veel lõppenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles