Tallinn alustas ühissõidukite suvistele sõiduplaanidele üleminekut

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna liinibussid.
Tallinna liinibussid. Foto: Peeter Langovits

Tänasest alustati Tallinna bussi-, trammi- ja trolliliinidel järkjärgulist üleminekut suvisele töökorraldusele. Lõplikult hakkavad uued sõiduplaanid kehtima alles pärast noorte laulu- ja tantsupidu 4. juulil.

Suvisele töökorraldusele üleminekuga muutusid sõiduplaanid kõikidel trammi- ja trolliliinidel ning enamusel bussiliinidel. Sõitjate paremaks teenindamiseks lisati bussliinil 20 marsruudil Reisisadam - Pääsküla jaam ja liinil 20A marsruudil Laagri alevik – Kunstiakadeemia Vineeri peatus.
Bussiliin 59 kulgeb alates tänasest Pikakari rannani.
Kuna 27. juunist 3. juulini toimub Tallinnas  XI noorte laulu- ja tantsupidu, toimub lõplik üleminek suvistele sõiduplaanidele alles 4. juulist. Siis viiakse busside, trammide  ja trollide sõiduplaanid vastavusse suvise sõidunõudlusega.
Uute sõiduplaanidega saab tutvuda ühissõidukite peatustes ja Tallinna kodulehel.

Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo kinnitas, et enne noorte laulu- ja tantsupidu tõesti suuremaid muudatusi bussi-, trammi- ja trolliliikluses tõesti ei tehta. Kõik ekspressliinid jäävad kuni 4. juulini kindlasti käiku.

Ta lisas, et praegu ei ole transpordiamet veel lõplikult otsustanud, kui suured muutused ühissõidukite suvises liikluskorralduses tulevad ning kas ekspressliinid üldse kaovad. Võib juhtuda, et tänavu jäävad ekspressbussid ka suveajaks sõitma, kuna paljud inimesed on ostnud endale kvartalipiletid, kuid suvel kasutab neid ühissõidukeid siiski suhteliselt vähe tallinlasi. Muudatuste otsust alles valmistatakse ette.

«Praegu toimub eeltöö suvisele sõidugraafikule üleminekuks,» märkis Harjo. «Kuna juuni lõpus algavale laulu- ja tantsupeole tuleb pealinne palju inimesi, siis ei kõlba kohe 1. juunist suvisele töökorraldusele üle minna.»

1. juunist on paljudel bussiliinidel siiski toimunud väikesed muudatused. Harjo sõnul on see pidev protsess, mille käigus jälgitakse ühissõidukite täituvust ja vastavalt sellele ka toimetatakse.

«Küsimus on ka selles, et paljud liinid on üksteisega seotud ning kui ühel teha muudatusi, siis tuleb ka teised üle vaadata,» selgitas Harjo. «Näiteks Viru keskuse all asuvat terminali läbib 18 bussiliini ning kui ühel neist graafikut natukenegi muuta, siis on vaja ka teiste seal liikuvate liinide sõiduplaanid üle vaadata, kuigi veomaht ei pruugi olla muutunud.»

Peale sõiduplaanide muutmise toimub suvel ka pikemate bussid asendamine lühematega, kui vaatluste tulemusel on sõitjate arv kahanenud. See tähendab, et kaheosalised bussid võivad suveks linnapildist üldse kaduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles