Linnavolikogu hakkab arutama Tallinna keskkonnastrateegiat

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohelus Kadrioru pargis.
Rohelus Kadrioru pargis. Foto: Peeter Langovits

Linnavalitsus saatis täna volikogu poole teele eelnõu «Tallinna keskkonnastrateegia aastani 2030».


Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul on tegemist ühe tõsisema tõsisema strateegilise dokumendiga, mis viimasel ajal keskkonna valdkonnas koostatud.

«On tähtis, et kui me linnaruumi kujundame, olgu siis detailplaneeringute, üldplaneeringute või arengukavade kaudu, siis on mõistlik, et nende tegemisel võetakse aluseks keskkonnastrateegia, mis on koostatud Tallinnas elavate inimeste huvisid silmas pidades,» rääkis Sarapuu linnavalitsuse istungijärgsel pressikonverentsil.

Abilinnapea sõnul võis strateegia koostamise ajal märgata inimeste suurt huvi haljastuse temaatika vastu. «Inimesi tegi murelikuks see, et üsna palju ehitatakse ja selle tõttu vähenevad nii olemasolev kõrghaljastus kui rohealad. Soovitakse seda, et nii ehitamisel kui arendamisel oleks eeskätt arvesse võetud rohealade säilimine. Ja et palju räägitud asendusistutused oleksid alati tehtud,» rääkis Sarapuu.

Tõsiseks probleemiks on tema sõnul ka sadeveed. «Kui praegu vihma sajaks, siis oleks näha, et paljudel asfaltplatsidel lainetab vesi. Häda ongi selles, et platse muudkui rajatakse, aga sadevete kanalisatsiooni välja ei ehitata,» ütles Sarapuu.

Lisaks muudele asjadele sisaldab keskkonnastrateegia ka linnavõimu keskkonna-alast visiooni. «Meie põhiliseks visiooniks on see, et looduses viibimiseks ei oleks vaja sõita linnast välja, vaid meie linna keskkond oleks roheline ja ilus,» selgitas abilinnapea.

Keskkonnastrateegia on tema sõnul hästi laiapõhjaline. Alates aprillist on see Tallinna veebilehel avalikustatud ning kõigil asjast huvitatuil on olnud võimalik sellega tutvuda ja oma ettepanekuid teha.

«Ja ma loodan, et kui volikogu seda dokumenti arutama hakkab, siis arutelu saab olema hästi elav ja tehakse hästi palju ettepanekuid. Ja kellel on soove ja ettepanekuid, siis saab neid praegugi Tallinna veebilehe kaudu edastada,» ütles Sarapuu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles