Kuhu visata vanalinnas prügi?

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui veel eelmisel nädalal tundus, et vanalinnas pole piisavalt kohti, kuhu jäätisepaber või papist kohvitops visata, siis tänaseks on olukord tunduvalt paranenud.


Oma osa on selles kindlasti ka käimasolevatel vanalinna päevadel. Kesklinna valitsuse andmetel lisati vanalinna päevade ajaks rahvarohketesse paikadesse seitse 110-liitrist prügikonteinerit. Muidu on vanalinnas kaheksateist 110-liitrist konteinerit ja nelikümmend kuus 15-liitrist prügikasti.

Vana-Viru tänaval linnavolikogu hoone ees on ümmargune must prügikast. Sealsamas kõrval asuv Venus Club ajab läbi lihtlabase plekkämbriga. Mis teha – masu.

Viru tänava algus on prügikastide osas lootustandev. Üks on Hesburgeri ees, teine kohe üle tee, enne lillekioske. Ka Viru väravate varjus on mustad ümmargused prügiurnid. Sealt edasi prahi äraviskamisega muret pole.

Viru 24 ja 26 majades on erinevate söögi- ja joogiasutuste ukse ees igal pool mõni prügikast. O’Malley’s pubi ees peale selle veel soomlaste leiutatud üliturvaline, kuid selle eest üliebamugav ning väga imeliku kujuga tuhatoos, mille otstarvet ei pruugi esmapilgul taibatagi.

Mitmel pool Viru tänaval ja mujalgi vanalinnas on ka rohelised prügikonteinerid. Miskipärast on need paigutatud võimalikult väliterrasside lähedale, aga ühtki terrassil kallist lõunasööki nosivat turisti ei paista see häirivat. (Samas tuleb tunnistada, et Viru tänava ja Raekoja plats on kõikvõimalikke terrasse nii täis, et praktiliselt võimatu on midagi neist kaugele paigutada.)

Raekoja platsil jagub prügiurne peamiselt kõrtside uste juurde. Täiesti prügikastivaba on aga Saiakang ning Pika ja Pühavaimu tänava nurk. Seal ei seleta silm ainsatki prügikasti, ükskõik millises suunas vaadata. Pärast pikemat uurimist siiski selgub, et üks pisike prügikast on vihmaveetoru taga peidus.

Vanalinna kõige paremini prügikastidega varustatud koht on ilmselt Musumägi. Iga pargipingi juures on eraldi prügikast ning neid jätkub ka teede äärde. Koerajulkade jaoks on veel eraldi urn.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles