Laternapostidele plakateid kleepinud firma sai 400 eurot trahvi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rewklaamifirma kleepis kesklinna laternapostid täis üht näitust reklaamivaid kollaseid plakateid.
Rewklaamifirma kleepis kesklinna laternapostid täis üht näitust reklaamivaid kollaseid plakateid. Foto: Uwe Gnadenteich

Munitsipaalpolitsei tegi 400 euro suuruse trahvi kaubamärgi Masskampaaniad.net all tegutsevale ettevõttele, kes pakkus soovijatele tänavavalgustus- ja fooripostidele plakatite kleepimise teenust.


Mai alguses oli kesklinn täis kollaseid plakateid, mis reklaamisid ühe noorkunstniku näitust. Tookord väitis Masskampaaniad.net tegevjuht ja omanik Siim Kaevats, et linnavalitsusega on kõik kooskõlastatud ning plakatite kleepimine olevat täiesti seaduslik ning nende pealt makstavat ka reklaamimaksu.

Linnaametnikud polnud väidetavast koostööpartnerist aga midagi kuulnud ja munitsipaalpolitsei algatas omavolilise plakatikleepimise kohta menetluse. Selle peale saatis Kaevats linna ametiasutustele pisaraist nõretava patukahetsus- ja vabanduskirja, milles väitis, et polnud teadlik sellest, et postidele ei tohi plakateid kleepida.

Paraku ei suutnud ta ametnikke veenda ning sel nädalal määrati Masskampaaniad.net nime all tegutsevale ettevõttele linna risustamise eest trahv. Samuti kohustati ettevõtet esmaspäevaks oma plakatid tänavatelt ära koristama.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles