Tallinna vanalinnas saab teha virtuaaltuuri

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinn
Tallinna vanalinn Foto: Андрей Бодров

Täna jõudis avalikkuse ette veebirakendus 360.tallinn.ee, mis võimaldab Tallinna vanalinnas panoraamfotode kaudu virtuaalselt ringi vaadata.

Iseloomulikematest või huvipakkuvamatest kohtadest tehtud sadakond panoraampilti annavad vanalinnast põhjaliku ülevaate. Fotosid on nii vaimustavatest tänava- ning pargivaadetest, Toompea vaateplatvormidelt, kirikute interjööridest kui ka linnamüüri- ja kirikutornidest.

Tallinna vanalinna panoraamfotode rakendus on esimene osa Euroopa Liidu struktuurifondist saadud rahaga tehtud projektist «Tallinna vanalinna 3D mudeli loomine ja avalikku kasutusse andmine».

«Panoraamfotod pakuvad põnevust nii turistile kui põlistele tallinlasele. Rakendus on eesti-, inglise- ja venekeelne,» ütles Tallinna linnaplaneerimisameti geomaatika teenistuse direktor Kristel Lelov-Brossard.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles