Laulukaar vajab 15 aasta pärast kapitaalremonti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lauluväljak
Tallinna lauluväljak Foto: Peeter Langovits

Tallinna lauluväljakul käib sanitaarremont, et kaare mädanenud laelauad ohtlikes kohtades veel enne 1.-3. juulini toimuvat noorte laulu- ja tantsupidu «Maa ja ilm»  parandada.

«Kaar on suhteliselt hästi vastu pidanud, aga eelmise suure peo ajal märkasime, et mitu laelauda on irvakil, läksime tõstukiga ise kaare alla ja vaatasime: täitsa mädanenud lauad olid. Kiskusime need ära ja vaatasime, et ka roovid on alt mädanenud,» rääkis lauluväljaku juhataja Riho Rõõmus Õhtulehele, miks telliti kaarele ekspertiis.

Eksperdid ütlesid, et kapitaalremonti vajaks kaar umbes 10–15 aasta pärast ning sellisel juhul tehakse kõik täiesti puhtaks - jääks ainult see toru ja trossid.

Praegu pääseb kaar Rõõmuse sõnul sanitaarremondiga: «Ohtlikes kohtades tuleb roove vahetada ja lapiti parandada ja me otsustasime, et ta 10 või 15 aastat veel vastu peaks, tuleks ta värske ilmastikukindla värvi või immutusvahendiga üle käia.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles