ARKi töötajat kahtlustatakse altkäemaksu võtmises

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Harju maakohus vahistas täna korduvas altkäemaksu võtmises kahtlustatava autoregistrikeskuse töötaja ning altkäemaksu vahendamises kahtlustatava isiku.

Põhja prefektuuri korruptsioonikuritegude talituse politseinikud pidasid ARKi Maardu osakonna juhataja kohusetäitja kinni teisipäeval, teatas Põhja ringkonnaprokuratuur.

Autoregistrikeskuse kodulehe andmetel töötab Maardu osakonna juhataja kohusetäitjana Riho Kartau.

Mehe kinnipidamiseks tegi politsei koostööd riikliku autoregistrikeskusega.

Maardu osakonna juhataja kohusetäitjale on esitatud kahtlustus korduvas altkäemaksu võtmises. Altkäemaksu võttis töötaja väidetavalt sõidukite registrisse kandmise eest.

Süüdimõistmise korral võib selle eest karistada kahe- kuni kümneaastase vangistusega, ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

Prokuratuur ei soostunud täpsustama altkäemaksu andmise aega ega nende vahejuhtumite arvu, kuid kinnitas, et kõik juhtumid toimusid tänavu. Samuti ei soovi prokuratuur avalikustada altkäemaksu summade suurust.

Samuti vahistas kohus ühe isiku, keda kahtlustatakse altkäemaksu vahendamises. Prokuratuuri kinnitusel on teise vahistatu näol tegemist eraisikuga.

Autoregistrikeskuse teatel oli vahistatud mees töötanud ARKis alates eelmise aasta septembrist ning tema tööülesanneteks oli sõidukite registreerimine ja registreerimiseelne ülevaatus.  

Meedia andmetel kahtlustatakse ARKi Maardu osakonna eelmist juhti Mart Müüri kelmuses ja võltsimises. ARKi töösuhe Müüriga lõppes tänavu 1. veebruaril. 

Harju maakohus mõistis 13. oktoobril Müüri kokkuleppe menetluse käigus süüdi  ja karistas teda 21 725 krooni suuruse trahviga.

Prokuratuuri kinnitusel ei ole Müüri ja Kartau vahejuhtum omavahel seotud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles