IRL: Keskerakond tahab varastada tallinlaste jõule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grinch, kes soovis linlaste jõulusid varastada
Grinch, kes soovis linlaste jõulusid varastada Foto: rottentomatoes.com

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Tallinna volikogu fraktsioon taunib linnavalitsuse otsust jätta ära 22. detsembriks Estonia teatrisaali kavandatud jõulukontsert ja suunata selleks mõeldud pool miljonit krooni Rahvarinde aastapäeva ürituste korraldamiseks.

«Selline käitumine kinnitab veel kord Savisaare isevalitsejalikku käitumismaneeri,» tõdes linnavolikogu rahanduskomisjoni liige Rain Veetõusme. «Tahan, annan - tahan, võtan. Lisaks veel, et Keskerakond upitab Rahvarinde kaubamärki, mida ta soovib registreerida enda nimele, võõra ehk maksumaksja rahaga.»

Esialgse kava kohaselt oleks jõulukontserdil autasustatud ka aasta silmapaistvamaid sportlasi ja antud üle mitmed auhinnad. «Mõistagi kõlanuks jõuludeks sobilik muusika ja kuuldavasti olnuks saaliuksed valla kõigile tallinlastele,» teatas IRL.

Veetõusme avaldas imestust, et ühtäkki soovib linnavalitsus jõulukontserdiks mõeldud raha ümber paigutada.

Veetõusme hinnangul käitub Savisaar seda tehes kui seitsme aasta taguse menufilmi kangelane Grinch. Veetõusme meenutas Jim Carrey loodud tegelaskuju, kes vihkas kõige rohkem jõule ning otsustas linlaste lustimisele igaveseks lõpu teha. Sel ajal, kui muretud linlased peoeelsel ööl magusasti magasid, võttis reetlik Grinch nõuks neilt jõulud ära varastada.

Veetõusme kutsus Savisaart üles taastama linna lisaeelarve eelnõus jõulukontserdiks kavandatud rahaeraldust, et tallinlased saaksid detsembri lõpul kena ajakohase kultuurielamuse. Veetõusme avaldas lootust, et ka valimiste aastal tegutseb Keskerakond Gregoriuse kalendri järgi ja nendegi juures käivad päkapikud ikka detsembris, mitte aga jaanuari algul - siis, kui peetakse õigeusu jõule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles