Tallinn plaanib koolibusse Mõiku ja Peetri külla

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed sisenemas koolibussi Randvere aedlinn - Balti jaam.
Lapsed sisenemas koolibussi Randvere aedlinn - Balti jaam. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsus kavandab uusi koolibussiliine Tartu maantee äärde jäävatesse Mõiku ja Peetri külla ning abilinnapea Jaanus Mutli sõnul pannakse vähemalt üks neist tuleval sügisel kindlasti käima.

«2009. aastal planeerime avada uue koolibussiliini Mõigust ja kui jõuame kokkuleppele naabritega, siis ka Rae vallast Peetri külast suunaga Tallinna kesklinna,» rääkis Postimees.ee`le Mutli.

Ta lisas, et vajadus koolibussi järele oleks sealt suunalt kindlasti olemas. Sel juhul oleks tegemist viienda ja kuuenda koolibussiliiniga, lausus abilinnapea.

Mutli sõnul on plaanis koolibusside marsruut koostada nii, et maksimaalselt oleks kaetud Tallinna kesklinnas olevad koolid.

Ta lisas samas, et Peetri küla koolibuss eeldab läbirääkimisi Rae valla esindajatega, kellega koos tuleb kokku leppida liini rahastamine.

Peetri küla koolibussi ligikaudseks maksumuseks aastas kujuneks Mutli hinnangul ühe normaalbussi väljumise korral 150 000 krooni.

Mutli lausus, et koolibussi eesmärgiks on muuta koolijõudmine lapsele lapsevanemast vähem sõltuvaks ning vähendada tipptunni liikluskoormust.

Praegu töötavad koolibussid neljal liinil: Vääna-Jõesuu - Balti jaam, Viimsi haigla - Balti jaam, Randvere aedlinn - Balti jaam ning Tabasalu - Balti jaam.

Mutli sõnul töötab transpordiamet praegu välja paremat lahendust ka Kakumäe piirkonna õpilaste jaoks. Ta lisas, et plaanis on muuta Tabasalu - Balti jaam koolibussi marsruuti selliselt, et koolibuss suunata Rannamõisa teelt Vana-Rannamõisa teele ning sealt Haabersti ringile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles