Kaebekooride konkursile laekus üksainus laul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Saluveer juhendamas ETV tütarlastekoori 2003. aasta algul enne välisturneele siirdumist.
Aarne Saluveer juhendamas ETV tütarlastekoori 2003. aasta algul enne välisturneele siirdumist. Foto: Ergo Kuld/Postimees.

Tallinna noorte infokeskuse korraldatud kaebekooride konkursile laekus vaid üks töö.

Võidulaul rääkis paljudest probleemidest, alustades laulupeo keerulisest repertuaarist ja lõpetades raadiomaja ees olevate väheste parkimiskohtadega.

Kaebekooride konkursiga sooviti saada ülevaade noorte jaoks probleemsetest valdkondadest, lähenedes sellele loovalt.

«Võidutöö, mis osutus konkursil ainsaks, oleks aga pakkunud tugevat konkurentsi teistele - seda eeskätt teostuse ja esitajate tõttu,» teatas noorte infokeskus.

Võidulaulu esitab Eesti Televisiooni tütarlastekoor, laulu sisu idee ning sõnad pärinevad koorijuht Hirvo Survalt ning Contralt, viis ja arranžeering Aarne Saluveerilt.

Laul keskendub kultuuri- ja muusikamaailma probleemidele, alates rahastamisest ning läheneva üldlaulupeo keerulisest repertuaarist ning lõpetades väheste parkimiskohtadega raadiomaja ees.

Laulu valmimisprotsessi vahendatakse homme ETV muusikasaates «MI».

Võidulaulu edasist saatust kommenteeris konkursi üks korraldajatest Kristin Rammus: «Auhind tuleb kindlasti, küll aga jääb ära lõpuüritus, mistõttu tuleb ka auhinna kohale toimetamist pisut ümber mõelda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles