Raamatute vahele unustatu jõudis näitusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Tallinna Keskraamatukogus saab kodulaenutuse 85. aastapäeva puhul näha väljapanekut järjehoidjatest, mis raamatukogu töötajad on tagastatud raamatute vahelt leidnud.


«Raamatute vahelt on leitud igasuguseid asju – küll klassikalisi järjehoidjaid, postkaarte, fotosid, visiitkaarte, joonistusi, märkmelehti, kirju, ümbrikke, plaate, juukseklambreid, raha, arveid, reklaamlehti- ja brošüüre,» loetles keskraamatukogu eestikeelse kirjanduse osakonna pearaamatukoguhoidja Sille Ross.



Vahel on leitud ka lotopileteid, kuivatatud taimi, märke ja isegi üks heegeldustöö. Rossi sõnul ei ole need ilmselt inimesele nii vajalikud asjad, et ta neid otsima tuleks. Mõni hajameelne lugeja on aga unustanud raamatu vahele ka raha, fotosid või dokumente. «Sellisel puhul võtame leitud asja omanikuga ühendust ja oleme tagastanud nii mõnegi väärtusliku asja,» selgitas Ross.



Tema sõnul on raamatute vahelt eri asjade leidmine töötajate igapäevatöö osa. Näitusel olevaid järjehoidjaid on raamatukokku kogunenud pika aja jooksul. Paljud leitud asjad on uuesti oma omaniku leidnud.



Rossi hinnangul unustavad nooremad inimesed sagedamini raamatu vahele kooliasju, fotosid ja raha, vanemad on järjehoidjaks pistnud arveid, dokumente ja postkaarte.


«Seda pole küll juhtunud, et oleksime näiteks kokaraamatu vahelt noa või lusika leidnud,» naljatas Ross. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles