Trahvidest ei pääsenud lumevangis autod ega jänesed

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas leidis mõni autojuht eile lumehangest lisaks oma autole ka trahvikviitungi.
Tallinnas leidis mõni autojuht eile lumehangest lisaks oma autole ka trahvikviitungi. Foto: Peeter Langovits

Tallinna parkimiskontrolörid eile lumeuputusest ei hoolinud ja kirjutasid trahve välja ka nendele autoomanikele, kelle sõiduriist ilmselgelt lumest välja ei pääsenud.


Nii juhtus eile näiteks hommikul kella kümne ajal Koidu ja Videviku tänava nurgal, kus lumme uppunud auto, mille omaniku hetkel näha polnud, sai klaasipuhastaja vahele trahvikviitungi. Ümberringi oma autosid välja kaevanud tunnistasid trahvijate agarust muigvelsui ning hindasid AS Ühisteenused kontrolörid aasta huumoriteo preemia vääriliseks.



ASi Ühisteenused tegevdirektor Kristi Hunt tõdes, et firma peab täitma linnaga sõlmitud lepingut ning linnaisad polevat teatanud, et tormipäevil kuidagi teisiti talitada võiks.



«Seadusi tuleb täita ka ilmataadi vingerpussidest hoolimata,» ütles Hunt ja lisas, et lumme kinni jäänud autosid kontrolörid välja kaevama ei hakka. «Sõidan ka ise praegu linnas ringi ja näen, et lumest puhtad autod võtavad sihilikult suuna tasulisse parkimisalasse ning on näha, et nad ei ole sinna kuidagi lumevangi jäänud,» rääkis Hunt. «Sellisel juhul ei ole mingit vabandust seadusest kõrvale hiilimiseks.»



Ka pühapäeva õhtul mõnele imekombel sõitvale trammile-bussile hüpanud inimesed ei pääsenud munitsipaalpolitsei (mupo) piletikontrolöridest, kes jätkasid tööd suure hoolega ka veel kella seitsme ajal õhtul, mil tuisu tõttu võis vaevalt kaugemale näha kui kümmekond meetrit.



Abilinnapea Jaanus Mutli tõdes, et mõlemad kontrollametid jätkasid tõesti tavapärast tööd. «Loomulikult peab inimlik moment kontrollide juures olema, aga kui inimesed kurdavad, et trahv tehti selgelt lumme kinni jäänud autole, siis tegemist võib olla ka üsna emotsionaalse hinnanguga,» leidis ta.



«Inimestel ei tohiks ju olla raske panna parkimiskella oma autosse, et ei tekiks üldse probleeme,» märkis Mutli, kelle sõnul ei saa linn anda AS Ühisteenustele käsku lumerohketel päevadel parkimistasude maksmist mitte kontrollida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles