Koolide ja lasteaedade läheduses asuv kasiino saab loa jätkata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Play-In kasiino elumajas Sõpruse pst 222
Play-In kasiino elumajas Sõpruse pst 222 Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Tallinna linnavalitsus pikendab homsel istungil Play-In kasiino luba tegutseda Sõpruse pst 222 kortermajas, ehkki selle läheduses asub kaks koolimaja, neli lasteaeda ja noortekohvik.

Mustamäe linnaosavalitsus kasiino taotlust tegevuse jätkamiseks ei kooskõlastanud, sest mängukoha läheduses on kaks koolimaja, kolm lasteaeda ning üle tee noortekohvik «Sinukohvik».

Politsei tõi välja, et tänavu üheksa kuuga on saadud 13 teadet, mis on otseselt seostatavad antud õnnemängu mängukoha tegevusega. «Kasiinot võib pidada üheks soodusasjaoluks õigusrikkumiste toimepanemiseks lähipiirkonnas,» seisab korralduse eelnõu seletuskirjas. Muuhulgas soovitas politsei kaaluda kasiino tegevuse piiramist öisel ajal.

Vaid elumaja, mille esimesel esimesel korrusel AS Play-In Casino Group mängukoht asub, toetas kasiino jätkamist. «Korteriühistu juhatusele ei ole laekunud korteriühistu liikmetelt kaebusi seonduvalt kasiino tegevusega ning korteriühistul on kasiinoga hästi toimiv koostöö kõigi hoone haldamisega seonduvate probleemide lahendamisel,» on seletuskirjas.

1. jaanuaril 2009 jõustuva hasartmänguseaduse kohaselt ei tohi alates 1. jaanuarist 2010 õnnemängu mängukoht paikneda elumajas. Samuti ei tohi mängukoht asuda kooli või lasteaia, aga ka noortelaagri, huvikooli vms asutuse vahetus läheduses.

Ettevõtlusameti komisjon tegi linnavalitsusele ettepaneku nõustuda kasiino tegevuse jätkamisega kuni tuleva aasta maikuuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles