Siseminister soovitab parkimistrahvid maksmata jätta

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas leidis mõni autojuht eile lumehangest lisaks oma autole ka trahvikviitungi.
Tallinnas leidis mõni autojuht eile lumehangest lisaks oma autole ka trahvikviitungi. Foto: Peeter Langovits

Siseminister Jüri Pihl soovitab lumme kinni jäänud autodele kirjutatud parkimistrahvid maksmata jätta ning need kohtus vaidlustada.

«Kui kedagi trahvitakse, siis ma arvan, et juriidiliselt on pädev neid trahve mitte ära maksta ja vaidlustada kohtus,» rääkis siseminister «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus.

Pihl nimetas lumehange kinni jäänud autode trahvimist kummaliseks, sest tegu oli ekstreemse olukorraga, kus ka linn ja riik ei saanud nii reageerida, et tänavad oleksid puhtad olnud.

Ministri sõnul pole keegi ka välja andnud lubadusi, et autosid võib lumehange parkida ja selle eest siis parkimistasu maksta.

Pihl soovitas parkimiskontrolöridel mõistus pähe võtta ja ta lisas: «Ärge tegelege asjaga, mis on mõistusevastane».

Siseministri sõnul sai riik lumetormiga hakkama ja toimis hästi, kuigi inimesed tundsid end ebamugavalt. Ta lisas, et hoolimata tormist ei olnud riigil vaja kasutusele võtta strateegilisi varusid, samuti ei olnud vaja paluda appi vabatahtlikke ning ka kaisteväelasi kaasati vähe tormi tagajärgede likvideeirmisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles