Tänavapuhastajad: lumeolud olid ekstreemsed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumetuisu järgne hommik Tallinna kesklinnas
Lumetuisu järgne hommik Tallinna kesklinnas Foto: Toomas Huik

Linnavalitsus kavatseb lumetormi järel kehvasti koristatud tänavate eest koristusfirmasid trahvida, tänavapuhastajate hinnangul võiks siiski arvestada, et tegu oli ebatavaliselt raskete lumeoludega.

OÜ Jaaksoni Linnahoolduse juhataja Urmas Teeorg ütles, et sanktsioonid on lepingus sätestatud ning nende alusel on võimalik tõepoolest linnal puhastajat trahvida.

Samas lisas ta, et tegu ei olnud mitte tavalise lumesaju, vaid ekstreemsete oludega. «Tänavatega polnud probleemi, aga kuna lund oli nii palju, siis lume välja tõstmine bussipeatustest ja kõnniteedelt võttis kindlasti rohkem aega kui teeseaduses ette nähtud,» tõdes Teeorg.

«Ei saa öelda, et sellises olukorras peaksid ka tänavapuhastuses kõik toimima tavapäraselt. Ressurss on piiratud ja seda ei ole võimalik 10 või 20 kordseks tõsta,» leidis ta. Teeorg märkis, et tegelikult firma töökorraldus toimis, tehti õigeid asju õigel ajal.

«Eriolukorda küll ei kehtestatud, mis annaks võimaluse ka puhastustöid teha pikema perioodi vältel. Kui trahvi tahetakse teha, siis lepingujärgselt see võimalus on, aga kas tahetakse arvestada raskete oludega või mitte, on iseasi,» lausus firma juht.

Tegijal juhtub

AS Teho tegevjuht Enn Proosväli ütles, et on sel teemal linnaametnikega suhelnud vaid väga kaudselt. «Eks tellija otsustab ja kui nad peavad trahvimist õigeks, siis leping reguleerib neid asju,» märkis ka tema.

Samas märkis ta, et sellist lumetormi pole kunagi varem olnud, sest korraga maha sadanud lume hulk oli suurem. «Lumi sajab kõigile korraga ühel kellaajal ja on kõigile kohe probleemiks samaaegselt. Ükski firma ei saa nii suurt reservi omada, et sellistes ekstreemsetes oludes loetud tundidega olukorda lahendada,» arvas Proosväli.

Ta ütles, et oskab vaid oletada, millistest puudujääkidest linn kõneleb, kuid ei osanud veel arvata, kuidas ettevõte tehtavale trahvile reageerib.

Proosväli tõdes, et ka varem on kommunaalamet tellijana Teho puhastustöö üle nurisenud. «Tegijal juhtub alati, kui peetakse vajalikuks selle eest karistada, siis mis seal ikka.»

Tänavapuhastuse AS-i osakonnajuhataja Tõnno Tiis ei soovinud seda teemat ajalehele üldse kommenteerida. «Meil on praegu nii hullult kiired ajad, et ei jõua üldse muude teemadega tegeleda,» põhjendas Tiis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles