Tallinnal kulub 50 miljonit krooni avalikele suhetele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telekanalil Kalev Sport näidatakse igakuiselt otsesaadet «Tele-Tallinn»
Telekanalil Kalev Sport näidatakse igakuiselt otsesaadet «Tele-Tallinn» Foto: Peeter Langovits.

Kuigi Tallinna järgmise aasta eelarve eelnõus on mitmeid positiivseid momente, on majanduskriisi tingimustes lubamatu propagandakulude ja linna poliitilise juhtkonna palkade jätkuv kasv, leiavad sotsiaaldemokraadid.

Sotside hinnangul on äärmiselt taunimisväärne niigi juba ülisuure propagandaeelarve hüppeline tõus.

Järgmisel aastal ulatub kogu linnasüsteemi avalike suhete kulu juba 50 miljoni kroonini. «See tähendab, et maksumaksja raha eest asutakse kohalike valimiste eel promoma keskerakondlastest linnajuhte,» märkis Tallinna sotsiaaldemokraatide esimees Jaak Juske.

Linnaeelarvesse on sisse kirjutatud madalama palgaastmega linna teenistujate palgatõusu, millega nõustuvad ka opositsioonierakonnad. «Olukorras, kus kõrgete riigiametnike palgad on külmutatud, ei saa aga nõustuda Tallinna poliitilise juhtkonna palkade jätkuva suurendamisega,» rõhutas Juske.

Juske tunnustas Keskerakonda selle eest, et linnavõim on esimest korda majanduslanguse mõju tunnistanud ja linna kulutusi kärpinud.

«Samas suudab aga linn jätkuvalt investeerida haridusse ja teede-ehitusse. Tunnustada tuleb ka kahe linnaameti liitmist, taksokontrollide arvu suurendamist ja Kalevipoja kujust loobumist,» ütles Juske. «Paraku on aga jäänud selgelt vaeslapse rolli Euroopa kultuuripealinna investeeringud.»

Tallinna 2009. aasta eelarve on kavas vastu võtta linnavolikogus 18. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles